Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie foto hoor. Wat een kleurrijke vogel is dit toch.

Groeten Jacolien

Erg leuk beeld. Vleugels in de lucht, zodat hij een sierlijke vorm krijgt, lekker centraal in het vierkant.
Mooi zoals je het geel in de vleugels dan ziet, en een extra stukje aandacht verdient het sprietje links van de putter. Die trekt het beeld net een beetje extra in evenwicht.
grtz, josephine

Leuk ,speels beeld !
De symmetrie is inderdaad aantrekkelijk !
DE druppeltjes zijn ook subtiel!
Groet,Fons

Wat een bijzondere pose, en de symmetrie maakt het een extra interessant beeld! Groet, Hans

Vanwege die symmetrie vind ik de centrale positie goed gekozen. Mooi.

Mooie houding, vol "hommelkleuren".
Groet,
Sieb

Eens met de commentaren, mooi!
Ik kan alleen Josephine niet volgen: waarom zou een plantje links het beeld "extra in evenwicht trekken"?
gr
G

Smile Nou Gerard: stel je maar eens voor als dat plantje er niet stond. De rechter vleugel is wat voller, meer met zwart gevuld en meer met geel gevuld, min of meer grote vlakken. De linkervleugel is opener. De veren iets meer uit elkaar, losser. Vol en compact staat gelijk aan sterk en zwaar , los en open staat gelijk aan zwak en licht - voil de kleine disbalans in het beeld als er niet wat extra "gewicht" bij zou zitten. Dat gewicht is het plantje. Ja toch?
grtz, josephine

Nou....je zal wel gelijk hebben, Josephine.
Daar ben ik dan blijkbaar niet fijnbesnaard genoeg voor, want ook met je uitleg vind ik het plantje meer gewicht in de 'balans' inbrengen dan dat open stukje in de vleugel. Ik zie het dus gewoon niet.
Kn, h?
gr
G

Josephine brengt mooi onder woorden wat ik aldoor voelde, maar waar ik niet de vinger op kon leggen. Bedankt.
Truus

Gerard
Heb jij wel eens op zo'n richeltje gelopen, met een kloof van 50 meter diep onder je? Steile wand naast je? Zo'n richel waar je echt hoogtevrees van krijgt, evenwichtstoornissen en dat soort dingen?
Ben je dan niet vreselijk blij als er soms zo'n sprietje uit de rots naast je steekt waar je je aan vast kunt houden, ook al weet je dat dat plantje hoegenaamd niet sterk genoeg is om jouw gewicht te dragen, mocht er iets gebeuren? Gewoon een referentiepunt is zo'n plantje, niets meer. Zoiets als naar de horizon blijven kijken wanneer je op een deinend schip staat, om niet zeeziek te worden.
Die functie heeft het plantje links in deze foto. Het puttertje, met zijn ronde vorm aan de onderkant, is een soort van duikelaartje. En omdat het duikelaartje niet volledig symmetrisch is heeft ie de neiging om om te hellen naar rechts. Dat zie jij ook! Nou - als je je in het duikelaartje verplaatst dan ben je ineens blij met zo'n plantje.
Verder moet je het maar zelf bedenken hoor! Want het ken echt niet anders!
Smile
grtz, j
(sorry Truus, even een onderonsje met Gerard)

Vooropgesteld: het is een mooie en leuke foto, deze discussie doet daar niets aan af hoor!
Maar, Josephine, als je een lijn trekt over het midden, zodat er twee gelijke delen ontstaan, links en rechts, dan zijn er toch 2 elementen links die afwijken van de rechterhelft?
Dat plantje en die open vleugel? Rechts is er toch niet iets wat tegenwicht biedt?
Hoe kun je dan van balans spreken?

Ja, zon rotswand. Ik ken ze, meermalen gelopen, in vroeger jaren fluitend, de laatste keer met het hart in mijn keel. Zon flutplantje maakte toen ook het verschil niet. Ik doe het nu echt niet meer.

Vind je overigens ook niet dat als je de wand rechts van je hebt, dat dat makkelijker loopt dan als die links van je is?
gr
G

Pffff stuk eigenwijs!
Natuurlijk rationeel genomen heb je volkomen gelijk.
Maar kijken naar een foto doe je niet rationeel, laat dat maar aan de moderators over!
En als jij er niks aan hebt om af en toe een flutplantje kunt vasthouden om te voorkomen dat je naar beneden dondert - tja, dan houdt dat ook op. Maar dat flutplantje waar ik me dan in elk geval nog wel aan zou vasthouden op zo'n richel, omdat ik zo'n scheitert ben, scheelt wel heel veel voor mijn evenwichtsgevoel en voor mijn gevoel in deze foto dus ook.
Links of rechts de wand? Ik geloof dat hij van mij links mag, de wand. Liever links. Maar ik heb daar eerlijk gezegd nog niet zo vaak over nagedacht. Als ik geen camera bij me heb zal ik zowiezo geen richeltjes doen. Met mijn hoogtevrees. Met camera wel, vroeger, maar nu? Kweenie!
Nou niet weer beginnen hoor!
grtz, j

🤐

Pracht foto, van een prachtige kleurrijke vogel.
Deze kleurrijke vogel, brengt ook nog een kleurrijke discussie opgang.

:
 
Page 1 of 1