Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik vind het late avondlicht erg mooi en geeft in deze foto mooie kleuren.
Truus

Prachtige harmonierende kleuren.

kun je uitleggen waarom dit licht niet je voorkeur heeft?

Prachtige foto, Hillebrand. Klauwier staat er prima op en wat een mooi licht had je hierbij.

Groet, Leo

Hallo Peter, ik vind dit soort lichten lastig in de nabewerking. Ik heb dan vaak dat het geheel te hard wordt. Ligt aan mezelf maar moet afleren dat ik nogal met contrast en naverscherpen iets te ver wil gaan en dat valt bij dit soort licht extra op is mijn idee.
Gr. Hillebrand

Juist het zachte is zo mooi aan dit licht. Dat moet je zeker niet weg willen werken! Heel mooi zo. Ik denk dat een vrouwtje hier nog beter uit de verf komt dan een mannetje.

Groeten, Vincent

prachtige plaat...

Ik weet wat je bedoeld, Hillebrand. Bij warme kleuren of juist koude kleuren (veel blauw door schaduw) twijfel ik ook vaak over de nabewerking. Bij niets doen kan het wel eens overdreven overkomen. Raar, hé.

groet,
Cor

dank voor de uitleg...klinkt wel een beetje alsof de bewerking van een foto belangrijker wordt dan de beleving van het maken ervan...ik zou een gat in de lucht springen als ik onder deze omstandigheden een grauwe klauwier voor m'n lens had Smile

Ik vind dat warme avondlicht juist het mooiste licht. Verder helemaal eens met Cor. Ik heb eens een waterspreeuw gefotografeerd in de allerlaatste zonnestralen. De foto werd toen helemaal oranje, maar dat was ook echt zo. Toch heb ik die nog niet geplaatst hier omdat hij vast en zeker in het TA wordt gezet met "te warme kleuren".
Oh ja..... dit is een prachtplaat en mijn nominatie komt er nog bij.

:
 
Page 1 of 1