Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Verhaal erbij is bijna nog mooier dan de foto!

Geweldig, in één woord. Wat ben jij toch een perfectionist. En het gaat er maar om dat het er fraai uit ziet. Het ziet er totaal niet gekunsteld of geënsceneerd uit. Dus goed gedaan, ook het opzetten van deze setting.

Groeten Vincent

Een beetje te ver om toch die ideale foto te maken , maar kom als Jij ervan geniet..
Ik hou niet zo van dat settings gedoe , geef Mij maar puur ,, moment opnames
Grt
Charly

Ik vind ‘m prachtig Gejo, mooi als een project op deze manier lukt. Heerlijk rustige achtergrond ook.

Groet,
Richard

Prachtplaat Gejo.

Gr:Pieter.

En nog zo'n fraaie. Mooi dat je met tijd, geduld en een kleine ingreep het resultaat kunt krijgen dat je wilt. En dat de omgeving zich daar voor leent (en er niet direct 10 mensen naast je komen staan om te vragen wat je aan het doen bent) ! Mooi werk, groet, Hans

ach de een is druk bezig met een project in de tuin. de ander zit urenlang in een vliegtuig om ergens vogeltjes te fotograferen.
het resultaat is super!
grt. Guido

@charlysax : Binnen de fotografie heb je nu eenmaal allerlei vormen. De een gaat (zoals jij) op pad en maakt foto's van objecten die hij/zij zo tegen komt, de ander maakt settings en hoopt dat de vogels daar gebruik van maken. Wat mij betreft twee verschillende hobby's. En ….. je kunt ook beide hobby's doen! Een derde vorm is nog dat sommigen het "not done" vinden om lelijke takjes weg te poetsen en anderen vinden het juist weer een uitdaging om dat onzichtbaar voor elkaar te krijgen. Ik doe van alles wat, maar vind het vooral leuk om settings te maken. Ik kan daar dan uren bij zitten en vind het spannend wanneer de vogels dichterbij komen en wanneer het dan lukt geeft dat een voldaan gevoel. Wat ik dan wel slecht van mezelf vind is dat ik merk dat buitenlandse vogels die ik niet ken me ook niet echt interesseren. En daar reageer ik hier op BP te weinig op, terwijl er de mooiste platen tussen zitten (juist ook van jou). Jouw foto's vind ik erg mooi, maar ik bekijk dus altijd eerst alle Nederlandse plaatjes en dan is mijn tijd vaak op en laat ik de buitenlandse liggen. Ik heb dat al eens verteld, maar doe het nu nog maar eens om toch mijn waardering voor jouw prachtige platen te uiten.

@ Gejo , ieder zijn ding en Ik vind het wel mooie plaatjes die Je maakt
Maar Ik zal ook niet snel reageren op iemand zijn foto's ook al zijn die mooi , van iemand die nooit reactie of nomi geeft
aan Mijn foto's . Laat staan een nomi te geven , sorry maar zo zit Ik in elkaar..
Grt
Charly

Het resultaat is een prachtig, natuurlijk plaatje!

Groet, Minke.

Mooie resultaat na al je inspanningen.

Groeten Jacolien

Wederom weer een pracht plaat, Gejo.

Groet Ties.

Prachtig beeld van deze twee en helemaal af op het mooie takje.
Groet Marie-José

Geweldige plaat, en ik vind jouw eerlijke en uitvoerige uitleg over hoe en wat de plaat tot stand gekomen is juist geweldig. Dank daarvoor!

Dat je uitstekend kunt fotograferen Gejo weten we al heel lang, maar daar blijft het niet bij. Je ontleent kennelijk zoveel voldoening aan je hobby dat je er ontzettend veel tijd, energie en creativiteit in steekt. Dat leidt tot unieke, prachtige platen. Het gaat mij soms te ver met de bloemetjes, de takjes en de meelwormen maar dat neemt niet weg dat ik veel bewondering voor je heb man. Ook voor de eerlijkheid over de totstandkoming van het kunstwerk

Groet Henk

» Last edited by henkdikkers on Fri 09 Aug 2019, 13:38; edited 1 time in total

Knap resultaat en ik ben er zeker van dat zoiets als dit meer voldoening geeft dan een betaalhut huren waar al deze voorbereidingen voor jou worden gedaan.

grts
Sieg

» Last edited by Sieg on Fri 09 Aug 2019, 16:07; edited 1 time in total

Mooie foto Gejo Ik snap je gevoel van spanning hellemaal als je de vogel de setting ziet naderen en al hellemaal als je daarna op je schermpje het resultaat ziet waar je op hoopte.gr.Rian

Je geduld en inzet mooi beloond Gejo. Mooie heldere opname met mooie kleuren en scherpte. Denk dat de klauwier het bij jullie in de buurt ook wel goed heeft gedaan deze zomer. Nu maar weer een jaartje wachten.
Groet, Hillebrand

Het was een prachtige serie Gejo.
Technisch perfect zowel de opzet als de uitvoering.

Groet, arnold

Mooi om te lezen hoe jij je in een onderwerp vast bijt en te zien hoe dat tot prachtige resultaten leidt.
Groet,
sieb

Ben er niet helemaal uit..Vind deze foto nu net niet echt natuurlijk overkomen ,de foto heeft een licht studio-achtige uitstraling .Zo,n bramentak is bijvoorbeeld nooit alleen...Ik waardeer je doeltreffende werkwijze en geduld en vooral je plezier in vogelfotografie! Maar deze foto vind ik wat te gelikt..
Groet,Fons

Op zich ben ik met je eens Fons: een bramentak is natuurlijk omringd door andere takken en als er eentje "vrij" uitsteekt dan is het een tak die bijna recht omhoog of omlaag steekt, waarschijnlijk met een knik erin en uiteraard zonder bramen: waar vogels niet in willen/kunnen zitten.................
Anderzijds: ik waardeer de volkomen openheid van Gejo over zijn werkwijze, waarin hij ook oog heeft voor het belang van de vogel(s): de jongen moeten uitgevlogen zijn, de tak moet op een favoriete plek van ze zijn (en dan net iets aantrekkelijker: een tikje hoger).
Kortom: Gejo laat me wel zien wat echt en wat ge-ensceneerd is.
Streef deze vorm van fotografie ook zelf niet na. Maar als je het dan toch doet......?

Groet, Minke.

» Last edited by Rijswijk on Sat 10 Aug 2019, 11:19; edited 1 time in total

Prachtig Gejo! Je vastbijten in een soort en de daarbij horende observatie, dat is een stukje vogelfotografie dat vaak mooie resultaten oplevert en vooral leerzaam is. En dat laat je heel fraai zien. Waardeer ook je eerlijkheid hoe deze foto tot stand gekomen is. En ga mee in je mening aangaande dat 'verwegfotografie', zitten soms zeker mooie plaatjes tussen maar is meer het voorbereidende werk van een gids dan van de fotograaf die vaak alleen maar hoef te klikken. Achja, ieder zijn ding maar jouw visie is dan weer mijn ding Smile

Groet Kees

Het resultaat is bijna te mooi om waar te zijn en dat is het volgens de uitleg van Gejo ook. En waarom niet? Het menselijk vernuft kan meer van de natuur laten zien dan de natuur zelf. Ik geniet van de foto's uit verre oorden en van dichterbij en waardeer het als iets over de totstandkoming wordt geschreven. Uiteindelijk zoekt iedere vogelfotograaf naar een manier om vogels mooi in beeld te brengen. In mijn optiek is het voorbereiden van een setting daar een van, zolang maar niet (te) gekunsteld op mij overkomt. Hoewel zo'n mooie tak bovenin een bramenstruik waarschijnlijk nergens in de natuur te vinden is, oogt het voor mij wel natuurlijk genoeg.

groet,
Cor

Grotendeels eens met Cor.
Ik heb deze foto ook genomineerd, heel erg fraai en knap, maar vind dit takje toch wel op het randje.
Ik associeer deze soort toch met wat ruigere zitplekken, wellicht is dat wat ik er nog aan zie.
Toch petje af (en jaloers 👀)
gr
G

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next