Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

He bah.. akelig om te zien. Vanochtend vroeg liep 'ie er nog niet (althans ik heb 'm niet gezien).. een minder fraai tafereel in beeld gebracht... Groet, Hans

Sneu hoor....😢
gr
G

Helaas een tafereel wat ik ook op de pier van IJmuiden tegenkomen. Zelfde ook met meeuwen die draad (met haak) inslikken.

Groet,
Kees

Bah wat naar om te zien. Wat richten mensen veel ellende aan door allerlei troep te laten slingeren.

Groeten Vincent

Vissen is een leuke hobby, maar vislijnen die achter blijven zijn inderdaad een groot risico.

Ach ja en zo is het met alles eigenlijk,waar mensen zijn gaat het fout.
Mooi in beeld gebracht en dito verhaal erbij..

Gr:Pieter.

Categorie "klein leed". Juist de gehavende en getekende individuen blijven in je (in ieder geval mijn) geheugen gegrift. Anders anonieme vogels worden door hun leed plots individuen. Denk dat het bij anderen ook wel zo werkt. In ieder geval bij Rob Bijlsma die schrijft: "Nooit vergeet ik de grutto die met zijn stomppootje, de rest was er afgeschoten, doorlopend krabbewegingen in het luchtledige maakte. Je zag dat de nekveren schreeuwden om onderhoud, je zag de ellende waarin het beest gedompeld was."
Je foto/verhaal is illustratief voor het probleem van zwerfafval. Heeft eigenlijk een groter publiek nodig dan dat van alleen birdpix.
Groet,
sieb

Wat leuk dat op deze foto toch nog zo veel commentaar komt. De vissers realiseren het zich waarschijnlijk niet, maar de eeuwige wind is natuurlijk ook een boosdoener - als je op die havenhoofden iets niet vast zet, waait het weg.
Aan de ene kant heb je dus de nalatigheid van mensen, aan de andere de steenlopers met hun geamputeerde tenen of voeten. Ze lijken zich er niets van aan te trekken, leven hun steenloper-leven net als elk ander steenlopertje. Wat Kees noemt, het inslikken van de draad met haak, bij meeuwen, is natuurlijk helemaal vreselijk. Ik kan me niet voorstellen dat een vogel zoiets overleeft.
Bedankt allemaal voor de aandacht.
Hij is mooi in zijn zomerkleed he?
grtz, josephine

Helaas de harde waarheid, vislijn of iets anders, wij mensen moeten onze rotzooi opruimen en de natuur is niet de afvalbak.

:
 
Page 1 of 1