Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi hoor!

Groet, Minke.

Fraaie houding Martijn, erg mooi gevangen!

Mooi met die weerspiegeling! Groet, Hans

Verdiend in het VA, maar een kleine opmerking toch nog: nu helt de foto licht naar de andere kant (ja sorry, het is maar héél iets....ik ben een ongelooflijke pietlut wat dat betreft). Als ik de rand van een A4tje leg van het oog naar de weerspiegeling ervan dan zie je dat de foto naar rechts helt. Eigenlijk valt het meteen al wel op doordat het water en de bladeren lijken af te lopen naar rechts (hoewel ik besef dat zoiets ook wel eens perspectivische vertekening kan zijn).
Desondanks een mooie plaat.

Gr. Harry

Harry, je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk had ik het wel terecht gevonden als deze ook weer in het TA beland was. Jouw tip is me ook al gegeven onder de andere naar links hellende foto door Kees v/d Klauw. Bruikbare tip. Zie zijn commentaar: https://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=488651

Groet! Martijn

Nog een kleine aanvulling op de tips. De rechtzet tip werkt eigenlijk alleen als het ijkpunt en de spiegeling daarvan in het midden van de hele foto liggen. Naar de randen toe kan het rechtzetten nog behoorlijk verkeerd uitpakken door de perspectief vertekening die het gevolg is van het naar beneden fotograferen. Na het rechtzetten pas bijsnijden voor de optimale compositie.

Bedankt Hendrik. Fijn dat je nog even de puntjes op de i zet.

Groet! Martijn

:
 
Page 1 of 1