Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Voor mij vanwege de wat ruime blik op de omgeving en de frisse kleuren de meest aansprekende van de twee. Goed dat je hoop houdt voor de toekomst, ik zie hier in de omgeving alles alleen maar minder worden qua 'ruige' gebiedjes. En veel van wat ter compensatie van het volbouwen van de randstad her en der wordt aangelegd, is over het algemeen goed afgesloten voor de fotograaf (kijken vanaf een flinke afstand is het devies)... Terug naar de foto: spiegeling, pose, kleuren, omgeving - alles tip top ! Groet, Hans

Mooi rustiek plaatje, zachte kleuren en fraaie vogel met reflectie.

Pracht foto en pracht plek, het ging verloren begrijp ik, maar er is ook weer hoop.
En dat geeft weer nieuw vertrouwen op wat mogelijk komen gaat.

Groet, arnold

Erg mooie foto, en inderdaad leuk dat er wat bloemen in de achtergrond zitten. Jouw foto's zijn vaak erg zacht van tinten. Heeft dat met de instellingen van je camera en/of nabewerking te maken, of is dit op een bewolkte dag / met wat mist gemaakt? Ik zou zelf bij een foto als deze (en vooral de andere die je hiernaast toont) de neiging hebben om wat contrast toe te voegen. Maar de zachte sfeer heeft ook wel wat.

En hopelijk vind je binnenkort weer een mooie, rustige stek terug. Wat Hans zegt, herken ik helemaal. Kleinschalige plas-drasgebiedjes verschijnen overal, maar meestal verboden toegang of voer voor telescopen.

Groeten, Vincent

» Last edited by vincentvuik on Tue 10 Sep 2019, 22:20; edited 2 times in total

Dit vind ik de mooiste van de twee. Heel fijn van kleur, en de houding van de snip vind ik ook leuk. Mooi dat de volledige spiegeling van het beest (wat mij betreft zeker niet altijd een vereiste) er op staat en de oever met de prachtig onscherpe begroeiing en bloemetjes maakt het af.
We leren als kind toch dat water blauw is?
grtz, josephine

Mooi licht en het lage standpunt, deze Watersnip fraai geplaat, Hendrik.

Groet Ties.

@ Vincent,

Het is een bewuste keuze. In mijn camera staat alles op 0, witbalans op 5200. Deze foto's zijn gemaakt bij bewolkt weer, af en toe wat regen. In de bewerking beslis ik welke kant het op moet en ben zeer terughoudend met contrast. Contrast en kleur zijn bij beide foto's wel toegevoegd.

@ Josephine,

Het water is blauw als het de blauwe lucht reflecteert en wordt om de zelfde reden groen als er een groene dijk achter ligt Wink Overigens was de lucht hier grijs, dan zou het water wit zijn geworden.


Algemeen.

Dit is gefotografeerd in een natuurgebied dat onder invloed staat van de zee. Door werkzaamheden zijn de plasjes nu even niet zo interessant. Gelukkig is het een dynamisch gebied dus ergens ontstaan wel weer nieuwe mogelijkheden. Geduld moet je hebben en goed zoeken. Ik zoek locaties en de vogels komen dan vanzelf wel. Ik heb een fotovergunning van de beheerder, it Fryske Gea.

.

Leuk dat hij je bij het foerageren aankijkt; zoiets van "ik zie je wel, maar ik vind het niet erg hoor".
Fijne kleurtjes maken er een prettig geheel van!

Groet,
Bert

Mooi hoor. Dat geel erbij geeft iets extra's.

Heerlijk al die fijne zachte kleuren Hendrik de pose van de watersnip maakt het plaatje compleet .

Groet Kees

Beide foto's zijn fraai. Ik heb nog wel eens het gevoel dat het spiegelbeeld geforceerd wordt meegenomen, dat het ten koste gaat van de evenwichtigheid van de compositie, maar hier blijft alles mooi in balans, het kijkt heel prettig.
Groet,
sieb

:
 
Page 1 of 1