Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Leuke pose inderdaad. Lichtreflecties kunnen mooi zijn. Hier vind ik ze toch wat druk en voor mijn oog afleidend.

De foto nodigt uit tot wat meer ruimte rechts, een meer panorama beeld dus. Dat is mijn eerste indruk.
Een steltkluut - de steltloper per definitie is het wel, en jij hebt dan een amerikaanse. Hij verschilt maar nauwelijks van de nederlandse. En ook hij staat lekker met zijn rode poten in het water, en dat water maakt dat zo'n foto fraai en interessant wordt. Al de reflecties, de rommeltjes er op, een oever. Je kunt veel met water. Hier zijn ook nog de lichtrelecties te zien, ik vind ze wel mooi toch!
In alle opzichten een heel goede inzending, aangenaam om naar te kijken. toch: meer ruimte rechts, zodat je minimaal een 3x2 verhouding krijgt. Zou je die verhouding moeten verkrijgen door te croppen: niet doen! Want dan zou je juist veel van het mooie water kwijt raken.
grtz, josephine

Heerlijk sfeertje met al die reflecties. De vogel heeft ook een mooie houding. Wel jammer is dat het zwart erg dicht is en weinig detail laat zien.
Truus

Deze kluut doet zijn best om het evenwicht te behouden. Dit is nu echt een steltloper in vergelijking met de andere soorten. De keuze voor het bijna vierkante formaat zou ik niet hebben gedaan. Boven kan een reep af wat de kijkrichting versterkt en die lelijke witte vlek uit beeld haalt.

groet,
Cor

Een voor mij onbekende vogel. Sierlijke standje. Hij springt er voor de opdracht net niet uit voor mij.

Toon me je stelten en ik zeg je wie je bent ! Herkenbaar beeld, uitsnede kijkt voor mij eerlijk gezegd net niet helemaal lekker. De pose maakt natuurlijk veel goed ! Groet, Hans

Mooie foto van de steltkluut. Ik snap dat je de reflectie erbij wilde betrekken, maar voor een steltkluut heb je dan al meteen enorme ruimte aan de onderkant nodig. Houding vind ik fraai, al had hij helemaal af geweest als hij iets meer in je richting gedraaid was geweest. Maar ik snap natuurlijk ook wel dat je dat niet voor het kiezen hebt.

Groeten Vincent

uit de beschrijving kan ik direct afleiden wie de fotograaf is.
die rand boven met witte vlek zou ik er in ieder geval afhalen.
grt. guido

De ('gewone') Steltkluut is absoluut een van mijn favoriete vogelsoorten. Ze zijn enorm sierlijk, en laten vaak de meest bijzondere houdingen zien. Een heel dankbare soort dus om te fotograferen. Ik zou dus heel blij moeten worden van deze foto.
Maar ik mis iets, of misschien is er wel iets te veel. Ik denk dat het grotendeels komt door de uitsnede. Met meer beeld rechts, en minder van de drukke achtergrond aan de bovenkant, denk ik dat de foto me meer zou aanspreken.
Groet, Erna

Een prachtig sierlijk soort, zelf vind ik de omgeving erg onrustig.

groet wil

:
 
Page 1 of 1