Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Vogels en paddestoelen, daar zijn meerdere inzendingen van zie ik al zo snel. De een vindt het misschien een tikje kitsch, de ander vindt het een mooie combi. Ik hoor bij de laatste groep! En twee verschillende soorten scherp in beeld vind ik bij deze foto een bonus.

Groeten Vincent

Paddenstoel als centraal beeldelement en twee mooie soorten er omheen. Duidelijk in scene gezet, maar dat stond in de opdracht ook aangegeven en is te zien bij meerdere foto's.

In zijn genre een hele mooie. Fraaie piramide opbouw van het beeld, leuke soorten, alles mooi scherp en kleuren, inclusief zwart en wit, mooi onder controle. Prima herfstfoto.
Sieb

Mooi, twee vogels bij de paddestoel, allebei met hun bekjes open. Goede inzending.

Groeten Jacolien

Herfst met humor. Leuke combinatie van groot en klein in vogels en paddenstoelen!
Groet! Martijn

Daar gaan mijn kansen.....tegen deze prachtige plaat kan mijn inzending niet op. Behalve zeer fraaie foto, ook de ingredienten van de herfst mi goed gevangen.
Truus

Ja, dit is zeker een zeer fraaie opname. Mooie opbouw! Hoewel wel in scene gezet waarschijnlijk, maar dat doe ik zelf ook graag.


groet
Krijn

Natuurlijk, in scene gezet maar wel met een doordacht decor en herfst in optima forma. De kracht van de foto zit voor mij vooral in de interactie tussen de vogels. Sterke inzending.

Grtz.,
P.

technisch knap maar voor mij onaantrekkelijk omdat het onnatuurlijk oogt.
grt. guido

Opvallen doet hij zeker, wie heeft deze twee leuke soorten in de tuin, ik niet in ieder geval.
Voldoet natuurlijk helemaal aan de opdracht, maar ja, niet kwaad bedoelt...onnatuurlijk. Maar dat mag.

groet Wil

erg leuk, ik had dit soort foto's wel verwacht.
GJ

Leuk bedacht en vast een hoop tijd in geïnvesteerd, maar ik vind dit soort taferelen altijd nèt te "sprookjesboekenprent"-achtig,te kitscherig. Dus technisch wel knap, maar niet mijn smaak.

Gr. Harry

Een paddestoel als totempaal met twee strijders aan weerszijden, een geregisseerd beeld, maar wel van een grappige soort.Voldoet prima.

Groet, Ane

Voldoet helemaal aan de MO, maar dit soort ensceneringen is helaas niet mijn ding.
Groet, Erna

Precies volgens de opdracht, voldoet dan ook prima en is heel mooi en knap gedaan.
Gevoelsmatig doet mij dit soort foto's echter heel weinig - voor mij een te hoog Ann Geddes gehalte of het zigeunerjongetje met traan dat in mijn buurtje in diverse huiskamers aan de muur prijkt.
Ik wil daar niet kleinerend over doen. Maar het doet me erg onnatuurlijk aan, ik houd zelf meer van foto's die zo uit de werkelijkheid zijn geplukt: een klein stukje inkaderen en ineens heb je een kunstwerkje, zoiets.
Heel grappig natuurlijk om deze twee soorten samen op de foto te hebben en de paddestoelen zijn heel fraai. De compositie precies zoals ie moet zijn, het standpunt fraai en de achtergrond super.
(ik ben blij dat ik niet de enige ben die dit soort fotografie niet echt waardeert)
Heel knap, dat zeker.
grtz, josephine

Met alle waardering, maar ik sluit me in z'n geheel aan bij Josephine. Tikkeltje te cerebraal.
groet Ben

Een beetje over de top, maar alle respect voor dit resultaat!
Het zijn tenslotte geen robotjes, dus om dit voor elkaar te krijgen moet je toch behoorlijk je best doen en/of veel geluk hebben.
Een kostelijk herfsttafereel!

Groet,
Bert

Een echt herfst tafereel. Technisch helemaal goed. Maar voor mij
wrikt het wat qua natuurbeleving. Maar ik zou het zo niet voor elkaar krijgen!

Het blijft knap om vogels zo mooi te ensceneren. ik sluit mij wel aan ten aanzien van het niet echt natuurlijke karakter van de foto. Maar technisch klopt de foto wel en voldoet geheel van de opdracht.
Loek

Twee mooie soorten bij elkaar gelokt. Mooi, maar door het gebrek aan spontaniteit spreekt deze inzending mij niet aan.

Gr Hans

Een echte herfstplaat met die paddenstoel of zwam en als bonus twee soorten erbij. Het is knap gedaan en is zo in de MO gevraagd. Ondanks mijn bewondering ontbreekt toch het echte herfstgevoel. Misschien omdat ik zoiets nooit tegenkom?

groet,
Cor

:
 
Page 1 of 1