Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Lekker oerwoudsfeertje en een mooi verhaal erbij!
Die donkere delen links overheersen een beetje; ik zou daar een reep afsnijden geloof ik.
Proficiat met deze ontmoeting!

Groet,
Bert

Ik zie dat een deel van het verhaal is weggevallen, het is een beetje te lang Smile. Het mag duidelijk zijn dat het er op neer komt dat er uiteindelijk wat foto's gemaakt zijn. Handmatig scherpstellen, uit de hand, snelheid1/60, ISO 6400 en dan maar schieten en hopen dat er wat bij zit. Gelukkig was dat het geval!

Overigens mag uit het verhaal duidelijk zijn dat onder normale omstandigheden een geluidsdrager onmisbaar is om deze vogel te zien, maar door de toevallige ontmoeting met deze vogel was dat nu juist niet het geval dus ik heb toch met een gerust hart het vinkje kunnen zetten!

Spannende foto hoor!
Van harte gefeliciteerd met dit beeld.
En wat de naamgeving betreft: tsja, waarschijnlijk hadden de naamgevers bij "MaleisiŽ" een groter gebied in gedachten, te vergelijken met "Malayan Archipel",.
Meer als faunaprovincie dus, niet strikt langs landgrenzen.
gr
G

Tja, maar het blijft toch wel gek dat afgeweken wordt van de Engelse naam terwijl de soort toch echt endemisch voor het hele eiland Borneo is. Borneose Grondkoekoek zou ik dan ook een stuk logischer hebben gevonden. Maar goed als het beestje maar een naam heeft Smile

De Engelse naam was wel vaker niet maatgevend voor de bedenkers van de Nederlandse namen.
Zij hebben destijds moeten beslissen voor 1000-en soorten (meer dan 10.000!) en het is nu moeilijk in te schatten welk afwegingen zij hebben gemaakt - het kan ook verband houden met de namen die zij voor andere soorten hebben gekozen (bijvoorbeeld).
gr
G

:
 
Page 1 of 1