Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Heel mooi, vredig en sereen. Foto had voor mijn idee iets lichter mogen zijn.
GJ

Lekker! al zou ik iets meer detail toch willen zien in die waterpartij. Het lijkt nu net een beetje vlak.
Dit is zo'n foto waarvan ik me volledig kan voorstellen dat hij in zwart-wit gewoon nog mooier is dan in kleur. Al de grijs-schakeringen zitten er zo'n beetje in, de zwarte koet contrasteert prachtig met de verder contrastarme achtergrond en het plukje riet links veroorzaakt dat gevoel van diepte. In dit zwart wit beeld zie je heel veel detail, zonder dat er ook maar iets is dat stoort omdat de kleur niet mooi overeenkomt bijvoorbeeld.
Heel mooi deze
grtz, josephine

Ja, dit is echt een prima zwart witte foto.
De reflectie van de brug in het water geeft ook nog dat extra. Mooie sfeervolle foto.

Groeten jacolien

Schitterende foto waarbij de zwart-grijs-wit tinten heel sfeervol samenkomen! Ik vind het altijd knap dat in zo'n omgeving zo'n sterke compositie voor elkaar weet te krijgen.

Groet! Martijn

Mooie sfeerplaat. Ik vind de foto wel wat vlak. Misschien had hij iets meer contrast mogen hebben en in het geheel wat lichter mogen zijn.

Deze foto zal denk ik twee kampen krijgen: mensen die meer contrast hadden gewild en mensen die een voorkeur voor deze afwerking hebben. In dit geval hoor ik bij die laatste club, dus ik vind hem fantastisch! Wat mij betreft een podiumkandidaat.

Gr. Harry

Ook mijn smaak, de sfeer en mooie grijstinten. De Koet staat iets teveel in het midden, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

groet,
Cor

Mooi hoe het zwart van de meerkoet het enige zware contrast vormt in een verder vrij egaal landschap qua tinten. Daardoor springt die meerkoet eruit, ook al is hij klein. Ik vermoed dat de meerkoet in de kleurenversie minder prominent aanwezig zou zijn geweest. Ook al heb ik al verschillende fraaie inzendingen gezien, vaak heb ik sterke twijfels of zwart-wit mooier is dan het origineel. Bij deze denk ik dat wel, en daarom scoort hij bij mij erg hoog.

Groeten Vincent

Wat het meest zwart is, de meerkoet is hier het prominents in beeld en daaromheen juist het prominentste wit.Op zo'n manier kan de meerkoet leidend zijn en toch is er aandacht voor de omgeving, fraai.


Groet, Ane

Vooral het landschap is erg mooi met zoveel tinten grijs. De koet is zelf zwart-wit, dat is leuk en maakt een mooie heldere kring in de spiegel, die het beeld een fraai accent geeft.
Ik vind het wel wat meer een landschapsfoto, dan een vogelfoto, maar het zwart-wit is hier erg mooi gebruikt!

Groet,
Bert

Fijne sfeerfoto waarbij het sobere landschap ook een rol speelt.

Sterke foto met duidelijk contrastverschil tussen softe omgeving en contrastrijk onderwerp. Kanshebber.

Gr. Rijn

De meerkoet afgebeeld in een mooi landschap. Sfeervol beeld!
Veel grijsschakeringen.

groet,
David

Zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind het zonde dat het hele beeld zo grijs is. Ik zie zelf niet hoe zwart-wit hier meerwaarde geeft.

Groet, Erna

Meerkoet mooi zwart, de lichte kring in het water is ook fijn en verder een leuk landschap eromheen. Fijne sfeer!

groet Wil

Van alles te zien in dit plaatje. Koet zit mooi in het lichte gedeelte. Ik houdt hier wel van.

Groet Hans

Heel mooi en een fijne schakering van tinten grijs. Het bruggetje ken ik wel. Smile
Truus

Aansprekend beeld. Toch zou ik dit ook wel eens willen zien met een harder contrast.

Fred

Mooie inzending, fijne sfeer. Zwart-wit omzetting is hier geslaagd.

Mooi en sfeervol, goede inzending, groet, Marianne

Een foto waar je rustig van wordt, wat langer naar kijkt, maar waar er toch net wat mist i.m.o. om echt aan te spreken. Of dat het gebrek aan contrast is of de centrale positie van de vogel... er had net wat meer pit in de foto mogen zitten. Daarbij zit de meerkoet wat dicht tegen de verticale spiegeling van de brug aan. Omzetting naar zwart wit werkt hier overigens wel mooi, prima inzending.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1