Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik vind hem mooi. Je zou maar een roerdomp kunnen insturen voor een maandopdracht...
Qua compositie zou ik misschien iets van de onderrand afgehaald hebben. Zo, dat je het plat liggende riet eraf zou halen. Dan blijft het meer een eenheid met die verticale banen.
De roerdomp in de hoek vind ik wel heel mooi gevonden. Dan is zo'n beest toch maar een kleintje.
Mooie zwart-wit omzetting.
GJ

In dit geval pakt het verhoogde contrast heel goed uit. Ik zou daar zelf altijd wel voorzichtig mee zijn, omdat ik zo graag juist de grijstinten zie, maar dit is heel fraai.
Mooi!
grtz, josephine

Gaaf! Goed idee om dit eens in zwart-wit om te zetten. De compositie vind ik heel sterk met de plaatsing van de vogel rechts boven. Ik houd er ook wel van om veel riet te laten zien. Fraaie plaat!

Groet! Martijn

Wow, een roerdomp! En ook nog goed zichtbaar zo in het riet. Zelf zou ik er onderaan bij het riet wat afdoen. Maar ja, je leest het al bij Josephine en Martijn, hoe smaken kunnen verschillen.

Groeten jacolien

Ja, deze vind ik gaaf. De keuze om het contrast te verhogen vind ik een goede.

Technisch prima in orde. Ik ga wel mee in de gedachte van Gert-Jan en Jacolien voor wat betreft een reep eraf, onder.

Gr. Harry

Spannend, de roerdomp helemaal in de hoek en het riet zo contrastrijk , sterke inzending,

groet, Ane

Het lijkt net of z'n camouflage minder goed werkt in zwart-wit; grappig effect!
Veel riet, maar het beeld blijft toch redelijk rustig door de omzetting naar zwart-wit. Alsof de wereld van de roerdomp zo wat overzichtelijker wordt..
Leuke compositie met meerwaarde van zwart-wit.

Groet,
Bert

Als soort in een rietkraag bijna niet te vinden en hier in zwart wit en lekker contrastrijk duidelijk er uit springend. Knap gedaan. Zelf had ik er ook een randje onder en links afgehaald.

Gr. Rijn

De toch niet kleine Roerdomp komt in zo'n grote rietkraag maar nietig over. Juist daarom is ie gaaf. Erg contrastrijk, wel spectaculair. Behoort tot de betere inzendingen.

groet,
Cor

Wat gaaf, een roerdomp die in het riet klautert. Ik ken dat gedrag vooral van woudaapjes. Het zou in kleur zomaar eens een rommelige foto kunnen zijn. Het zwart-wit geeft rust, en de roerdomp, ondanks klein in beeld, springt er direct uit. Sterke inzending!

Groeten Vincent

Normaal valt een roerdomp niet op maar in deze zwart-wit setting komt hij goed voor de dag.
Prachtig!

groet,
David

Het zal echt aan mij liggen, maar ook hier deel ik de mening van de meesten niet. Ik ben gek op Roerdompen in het riet, maar ik zie ze o zo graag in kleur.
Juist door de verhoging van het contrast ben ik de link met de altijd zo fraai 'gecamoufleerde' Roerdomp nu kwijt.

Groet, Erna

Door de grassen een grafisch beeld vind ik. De roerdomp is duidelijk zichtbaar in zwart/wit, terwijl ze in kleur nauwelijks opvallen.

groet Wil

Hoewel er aan de kwaliteit van de foto weinig is aan te merken. Deel ik de opmerking van Erna omdat de voornaamste eigenschap, in mijn ogen de camouflage, hier in z/w niet tot zijn recht komt. Maar wat had ik graag deze foto gemaakt.
Vg Loek

Mooie inzending, groet, Marianne

Leuk dat je een roerdomp erop heb weten te zetten. Dat is mij nog niet gelukt. Ik vind de foto echter wel rommelig met al dat riet.
Truus

Prachtig beeld. Die naar mijn smaak nog sterker wordt al je er onder een flinke strook afknipt

Prachtige soort, knappe compositie en een mooie zwart-wit omzetting. Hoe mooi wil je het hebben. Wat mij betreft een kanshebber.

Het zwart/wit werkt hier voor mij goed. Afwisseling licht/donker in het riet geeft een mooie tekening, en de vogel past, ook in zwart wit, fijn in deze setting.
Sieb

Bijzonder hoe de roerdomp zo sterk naar voren komt in zwart wit. Mooi grafisch beeld met het hoge riet.

Groeten, Thijs

Mooi grafisch beeld. Tja een roerdomp die zie je niet zo gauw...

:
 
Page 1 of 1