Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wat een aparte vogel is dat. Niet moeders mooiste zo bij daglicht. Maar wel mooi vastgelegd.

Groeten Vincent

Heerlijk een uiltje knappen. Altijd tijd voor maken, want volgens Max Dendermonde gaat de wereld aan vlijt ten onder. (Altijd gedacht dat voornoemde Max een Vlaming was, maar er pas onlangs achtergekomen dat het de schrijversnaam is van een Groninger.)

Een primeur voor Birdpix!
Gaaf beest, en de foto is prima. Het achtergrondje van groen blad doet het goed.
Ik zat even te googelen op deze uil en dan kom je nogal wat plaatjes tegen van echt rode uilen - bewerkt, daar nodigt het beest kennelijk voor uit. Beter zo!
Ik vind er eigenlijk niets lelijks aan, zo'n slapende uil met die fraaie tekening. Ik vind hem mooi!
grtz, josephine

Eigenlijk vreemd dat deze niet Madagaskarkerkuil heet.....
gr
G

Gezien het afgelegen zijn van deze plek, zoals je eerder bij de rietzanger beschreef, niet verwonderlijk dat dit de eerste op birdpix is. Mooi dat je hem te zien kreeg.
Groet,
Sieb

Ik zie eerlijk gezegd zo ook geen verschil met de Kerkuil. Die heb je ook in verschillende schakeringen van witte borst tot meer oranje.
Maar...mooi.

Klaver,
Kerkuilen en deze soort behoren tot hetzelfde geslacht: Tyto, en dat kun je zien.
Er bestaan 13 soorten binnen dit geslacht.
Waar ik mee over verwonderde is dat de bedenkers van de NL-naam niet kozen voor de verwerking van 'Kerkuil" in de die naam.
Maar er zullen vast redenen voor zijn, wellicht omdat de Afrikaanse soorten (capensis, longimembris) beide in het Engels Grass-owl heten.
gr
G

Klaver en Gerard,

De Kerkuil komt ook op Madagaskar voor maar ondanks dat het duidelijk is dat beide uilensoorten tot hetzelfde geslacht behoren, zijn de verschillen toch ook wel duidelijk. Zie deze foto van een Kerkuil op Madagaskar: https://pbase.com/paulvangiersbergen/image/170132921
Groet, Paul

Snap ik Paul,
Maar als ik de NL naam zou moeten verzinnen zou het eerste wat in me opkwam ‘Madagaskarkerkuil’ zijn, onze Kerkuil daar blijft natuurlijk gewoon Kerkuil heten.
Maar er zal ongetwijfeld een doordachte redenering achter zitten.
gr
G

Uh .....
Ik weet niks he, maar heette het beest vroeger niet heliodilus soumagnei? En kreeg hij toen niet ook meteen zijn nederlandse naam? Dat alleen de wetenschappelijke naam aangepast is?
Ik denk maar wat he?
Smile
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1