Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Zo, die is wel heel erg fraai zeg. Wat een geweldige actie en sfeer. Echt heel mooi Rob ! Groet, Hans

Stoere vogeltjes in bar weer.

Mooi neergezet. Fraaie opname.

deze plaat heeft wel "iets" ja. Maar dat weet je zelf ook wel he? De striemende regen komt precies van de andere kant als de vliegende drieteentjes. Het woeste van de zeeuwse kust is nog mooi in de achtergrond te zien.
Gaaf hoor, deze!
grtz, josephine

Gaaf! Mooi de dynamiek van zo'n groep en het strand weergegeven!

Heeft meer dan iets !

Topfoto wat mij betreft!

Gr. Harry

Ik vind hem prachtig.

Groet,

Ruud

Schitterend,

groet, Ane

De sprong der drieteentjes en de zoute zee (vrij naar Mulisch). Prachtig beeld.
Groet,
Sieb

Ik vind 'm erg mooi! In zo'n massa zoek ik dan naar een aantal scherpe elementen. En die zijn er. Op dat moment wordt de dynamiek van de rest van meerwaarde. Grappig dat je dan zelf eerst twijfelt of hij wel goed genoeg is, en dat hij dan door anderen gaaf gevonden wordt. Blijft lastig, eigen foto's op waarde schatten.

Groeten, Vincent

Ja, qua actie, chaos en scherpte/onscherpte is het een gaaf beeld geworden, zeker niet weggooien! Qua nabewerking had ik de foto wel wat frisser afgewerkt; de foto oogt erg grauw, alsof er een soort waas overheen ligt. Het wit van het schuim en de drieteentjes is vrij grijs. Iets meer helderheid/contrast maakt de foto nog beter denk ik.

Groeten, Thijs

Bij een fotowedstrijd zou deze waarschijnlijk (mits iets vrolijker afgewerkt) hoge ogen gooien. Maar voor mij persoonlijk kijkt zo'n foto niet prettig. Natuurlijk zijn er enkele vogels wel scherp, maar voor mijn ogen (en die mankeren inderdaad veel) zijn al die wazige beesten te afleidend.
Ik doe dan ook niet mee met bijvoorbeeld "De groene camera". Vaak zijn winnende foto's van dit soort 'artistieke' platen. En ik zie liever gewoon een scherpe vogel met een mooie achtergrond zoals de sperwer die net voorbij komt.
Maar goed.... zoals je aan de commentaren hierboven ziet ben ik de enige die wat moeite heeft met dit soort foto's. Zal inderdaad met mijn vele oogproblemen te maken hebben (scheelzien, 1 verziend oog en 1 bijziend oog, sterke vertroebeling van het glasachtig lichaam en vormafwijking oogbol).

Haha Gejo, het kan ook gewoon een kwestie van smaak zijn in plaats van een lijst met oogafwijkingen Wink

Groeten, Vincent

» Last edited by vincentvuik on Fri 14 Feb 2020, 22:39; edited 1 time in total

Ha, ik heb een oog dat bij het bekijken van deze foto scheel zie van jaloezie, 1 verziend oog dat jammer genoeg net niet vanaf mijn balkon de brouwersdam kan ontwaren en wij Glasstadders hebben al heel lang een vertroebeling van ons glasachtig lichaam. De vormafwijking van de oogbol heb ik ff gecontroleerd in de spiegel maar aangezien dat ding plat is, niets kunnen constateren Smile Van dat laatste werd ik al vrolijk maar van deze foto helemaal. Regen, woest opwaaiend schuim en grauwe omstandigheden, dat is drieteenstrandloperweer. En dan de dynamiek in de foto, de sfeer en vooral dat onderste vogeltje die het allemaal maar niks vin. Maar ik wel, prachtige foto! en dit is voor mij vogelfotografie waar je naar blijft kijken en die mij noopt een reactie en nomi te geven. Groet Kees

Bedankt mensen voor jullie reacties, complimenten en de vele nominaties. Top! In eerste instantie had ik mijn twijfels over deze plaat maar toen ik er wat langer naar keek, zag ik toch een aantal scherpe vogeltjes en de dynamiek in de plaat.
Frisser afwerken.... waarom, zo waren nu eenmaal de omstandigheden. Stormachtig weer en eind van de middag. Sfeer en beleving is prima verwoord door Leerdammerkees Smile. Frisser afwerken zou de sfeer teniet doen. Blij dat ik deze plaat bewaard heb.

Groeten, Rob

Deze vind ik wel heeeeel mooi. De beweging in foto en de mooie rustige kleuren.
gr. Christina

:
 
Page 1 of 1