Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Heel mooi clean beeld. Mooie scherpte en de bloemen geven een echt voorjaarsgevoel. Leuk dat de tweekleurige achtergrond juist past bij de mees enerzijds en de bloemen anderzijds.
GJ

Die knalt van het scherm, met de knalrode voorjaarsbloemen! Mooi gedaan, met een fraaie achtergrond ook.

Groeten, Vincent

Zeer sterke inzending. Loeischerp, mooie kleuren en onmiskenbaar voorjaar!

Gr. Harry

Deze spreekt me bijzonder aan. De schikking van de kleuren is heel fijn. Mooie foto.
Truus

Ach, wat mooi. Mooie achtergrond. Lekker veel detail op de vogel en het takje. Met de dauwdruppels als bonus.

Grtz.,
P.

Fantastische foto! Het voorjaar spat eraf. Het Pimpeltje en het takje met bloemen knallen er qua scherpte en kleur uit tegen de mooie, zachte achtergrond.
Voor mij is dit een kanshebber!

Groet, Erna

Prachtige foto met het pimpelmeesje op de goede plaats op het erg fraaie takje. Als dat geen lente is!
Groeten Rob

het knalt inderdaad van het scherm en dat komt mij voor een voorjaarsfoto niet lekker over.
ik zie het graag wat subtieler.
grt. guido

Toppertje hoor, een plezier om naar te kijken,

Groet, Ane

Een fijn beeld. Mooi zo met de echte tuinstruik.

Deze inzending spreekt me wel degelijk aan. Mooie achtergrond die verloopt van donker naar licht. Hierdoor komt de mees én de half geopende bloemen mooi tot uiting. Geen subtiele plaat maar je ziet wel in een (1) blik dat hier het voorjaar wordt uitgebeeld.

groet,
Cor

Ik vind deze meer kans maken dan de vorige pimpelmeesfoto.

Die pimpelmeesjes zijn toch maar troostvolle vogeltjes. Ze zijn er altijd wel, altijd schattig om te zien, kleurig, en ze gaan ook nog lekker op takjes zitten waar bloemetjes op bloeien. Zien we niks, dat is er altijd nog wel het pimpeltje!
Nou, deze is wel meer dan een al dan niet schrale troost.
Ik vind het een heel fraaie foto die prachtig voldoet aan de opdracht.
grtz, josephine

Prima inzending. Een scherp pimpeltje en voorjaarsbloesem. Doordat het net geregend had, zijn de kleuren van de bloemen wat intenser.
Vg Loek

Dank U wel allemaal voor de lovende woorden en de verwachtingen....ben al mateloos blij dat ik met mijn tweede geplaatste foto ooit hier op bp op het podium drop....en om eerlijk te zijn ga ik als belg nu eens niet nederig zijn en persoonlijk vind ik dat mijn foto gezien de context toch de winnaar had kunnen zien...let op niks afdoend op de foto van geert als ik me niet vergis welke een geweldig beeld op leverde en zeker mede podium rijk was....maar als MO iets minder toch ?

Verder heb ik bij het keurings instituut ook wel enkele vragen...meestal zitten die mensen er toch niet bij als je de foto maakt en ik kan me inbeelden dat je structureele fouten er zo wie zo kunt uithalen, zoals : onscherp, niet recht , sensorvlekken, clone vlekken...maar over kleur en saturatie heb ik toch mijn probleem....ikzelf hou enorm van gesauteerde beelden....waarschijnlijk iets in mijn brein dat me leid naar dit soort beelden....als ik die hier zou plaatsen worden die allemaal overboord gekieperd en dat vind ik wel spijtig....ben nu werkende (om speciaal voor dit forum, een beetje te matigen....maar bevalt me niet en gooi hem dan meestal ook vrij snel in de prullenmand....

Nogmaals bedankt voor jullie nominaties en leuke deugddoende reacties....thx ..

Groetjes
Freddy

Jouw foto is inderdaad meer een stereotype voorjaarsfoto dan die van Gejo. Maar die van Gejo past toch ook binnen de kaders van de opdracht. En dan was het daarbuiten zo'n buitengewoon mooie foto, dat hij de meeste waardering kreeg.

Over die saturatie: binnen een bepaalde marge is daar ook hier wel ruimte voor smaak hoor. Vergelijk bijvoorbeeld het werk van dezelfde Gejo (vaak harde verzadigde kleuren) met dat van Hans Overduin (vaak softe tinten). Maar als het onnatuurlijk kleurrijk gaat ogen, dan kom je inderdaad in het TA terecht. Gewoon inzenden zoals je het mooi vindt. Bij afkeuring ben je dan ook niet verrast, en kun je de altijd nog wat terugschroeven.

Waardering voor je leuke bijdragen aan de site hier!

Groeten Vincent

@Freddy69: Allereerst gefeliciteerd met jouw podiumplek. Echt verdiend, want de foto van de Pimpelmees is schitterend! Toch lijkt het me wel zo prettig dat je gewoon weer je Belgische bescheidenheid opzoekt (nederigheid gaat me te ver), want om nou te beweren dat jouw foto eigenlijk had moeten winnen omdat de foto van Gejo als MO minder was dan de jouwe vind ik niet zo netjes. Je mag zoiets wel denken, maar het uitspreken ervan op dit forum past niet echt in de sfeer waarin men hier met elkaar omgaat c.q. probeert om te gaan.
Verder hoop ik nog heel veel fraais van je te zien, want ik ben wel onder de indruk van wat je tot nu toe hebt laten zien.

Gr. Harry

@Freddy, ik heb zelf als reactie onder de foto van Gejo geplaatst dat het enige minpuntje was dat er wat uitleg nodig is om te zien dat het een lentefoto is. cést le ton qui fait la musique..
hoop nog veel mooie foto's van je te zien.
groet, Guido

Ik vind het toch wel leuk om hier even op in te gaan: deze foto zou volgens mij ook eerder voldoen aan de opdracht, dan de winnende van Gejo.
Maar je kunt naar zo'n opdracht op meerdere manieren kijken.
a) welke voldoet het beste aan de opdracht
b) welke foto is het mooiste
Bij beide kun je differenciëren: om te voldoen aan de opdracht, moet de foto dan de voorbeedfoto's benaderen, of moet je uit de titel van de opdracht je eigen interpretatie halen? Is daar ruimte voor creatieve oplossingen, moet je door de tekst die je erbij zet wat toelichten, moet die tekst prozaïsch zijn en vormt die een geheel met de foto?
Of, wanneer het om de mooiste gaat: mag een foto alleen als mooiste uit de strijd komen wanneer die tegelijk ook heel sterk voldoet aan de opdracht? En wanneer is het mooi? Hoe belangrijk is de techniek?
Je snapt het wel: Iedereen heeft daar zijn eigen insteek in, de uitslag zal dus gevormd zijn door wie hier de moeite heeft genomen om op dat nomineer-knopje te drukken. Lastig om deel uit te maken van een jury, lastig om niet partijdig te zijn, om objectief te zijn, of om juist ook rekening te houden met moeilijkheidsgraad en zo.
Op het moment dat je wint, ik heb het waarachtig wel mogen ervaren, dan krult je neus en ben je er van overtuigd dat dat terecht was .....
Op het moment dat je verliest, iets wat bij mij schering en inslag is, vind je dat eigenlijk niet terecht.
Logisch toch?
Maar met een wedstrijdje is het nou eenmaal zo, dat de uitslag altijd terecht is.
Zelf zie ik de MO liever als wat de naam ook al zegt: een opdracht. Huiswerk, zeg maar.
Maar dus niet als een wedstrijd, en zeker niet zolang ik hem niet win....... Smile
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1