Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

interessant!
grt. guido

Het is denk ik een vorm van design, heel geschikt voor grote vlakken of lappen stof. Ik zou er niks aan veranderen.

» Last edited by guido mwm on Sat 18 Apr 2020, 21:29; edited 1 time in total

Ik vind het erg mooi. Het doet me denken aan dat marmerpapier waarmee boekbinders vroeger een jaargang tijdschriften in bonden.
Omdat vaagte wordt afgewisseld met hier en daar wat scherpte en dan in die blauwe toonzetting spreekt het me erg aan.
Gaaf
grtz, josephine

@ Josephine: inderdaad. Wel fascinerend beeld maar vooral decoratief.
Prima inzending.

groet Ben

Mooie foto. Ik denk dat ik het nog mooier zou vinden als de spreeuwen niet all over the place in de foto zouden zitten. Dus de vorm van een groep plus de dynamiek van de vleugels. Maar die groepen zijn gigantisch, ik weet het. En dit is ook fraai.

Vincent

Valt nooit mee om van een experiment een aansprekende foto te maken. Op je site staan mooiere dan deze en vooral die in zwart-wit alhoewel deze foto ook wel wat heeft. Ik vind het ook leuk om te doen en heb daar toen ook heel wat tijd doorgebracht bij die enorme zwerm. Compliment voor je creativiteit en voor je site. Heb het met veel aandacht en plezier gelezen.

Groet Kees

Leuk beeld, en interessant om te lezen hoe je e.e.a. hebt aangepakt. Wat ik niet wist is dat de spreeuwen 7 anderen in de gaten houden en op basis daarvan bijsturen. Als iedereen dat doet, gaat het dus goed. Ik heb me in AziŽ vaak verbaasd hoe goed het in het verkeer gaat in de enorme metropolen (Bangkok, HoChiMin City, Beijing) en daar heb ik geleerd alleen voor je te kijken en op basis daarvan bij te sturen. Achter je kijken voor je uitwijkt (zoals we hier doen) zorgt daar voor gevaarlijke situaties, het is te druk, er is te weinig tijd voor, dus alleen op je voorganger letten. Als iedereen zo denkt, werkt het dus. Snap die spreeuwen dus wel. Ik vind de uitgezoomde foto denk ik het mooist (de iets grotere, rechts naast de tekst). Enfin, mooi, leuk en leerzaam, Groet, Hans

Dank voor de reacties. Leuk om te lezen wat de voorkeuren zijn van jullie.

@guido mwm, @josephine, @Ben Reitsma: Dank voor jullie reactie! Dit soort beelden draait het inderdaad meer om patronen, waardoor het decoratieve beelden worden.

@vincentvulk: Begrijp je punt. Ik heb het geprobeerd door minder in te zoomen en dan krijg je de Spreeuwen nog kleiner. Voorbeelden staan op https://www.natuurfoto-andius.nl/2020/03/02/creatieve-technieken-en-spreeuwenzwermen/

@LeerdammerKees Dank voor je compliment. Ben zelf ook enthousiast over zwart wit. Deze heb ik ook omgezet naar zwart wit, maar die kwam echt minder uit de verf.

@Hans Overduin: Toen ik ooit in Athene woonde reed ik ook zonder naar achteren te kijken! Die uitgezoomde foto vinden sommigen echt mooi en anderen niets. Misschien is dat wel een kenmerk van een onderscheidende foto.

Een soort van action painting door vogels. Fascinerende patronen die zij ons voor schotelen en mooi om jouw "worsteling" hiermee te zien en er over te lezen.
Groet,
sieb

:
 
Page 1 of 1