Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Nou, dat is dan een fijne toevalstreffer!
Het mannetje dat voorop vliegt, lijkt flink kleiner dan het vrouwtje.
Dat was mij in het veld nog nooit zo opgevallen.
Prachtig met nestmateriaal, dus voldoet erg goed aan de maandopdracht.
GJ

Wat een jaloersmakende foto zeg, los van de maandopdracht. Scoort voor mij hoog. Wel vraag ik me af hoe ze beide zo scherp kunnen zijn omdat het mannetje toch duidelijk voor het vrouwtje vliegt. Ik zie wel f8, maar met mijn lens zou dit denk ik niet kunnen. Dat brengt mij bij de vraag: Mag ik sluitertijden en diafragma van alle lenzen wel met elkaar vergelijken. Met andere woorden.... geeft mijn tamron 150-600 bij f8 dezelfde scherptediepte dan bijvoorbeeld een nikon of canon-lens van superieure kwaliteit?

Mooi nestelend duo, fraaie achtergrond en technisch dik in orde. Wat geldt voor de blauwborsten, geldt ook wel een beetje voor de kiekendieven. Er komen zoveel foto's van die vogels langs, dat het lastig is om onderscheidend te blijven. Toch denk ik dat je daar hier in geslaagd bent.

@Gejo, scherptediepte is een vast gegeven bij een bepaalde brandpuntsafstand en diafragma. Dat is niet afhankelijk van de lens. Wel is de scherptediepte groter op een grotere afstand. En met de beste spullen kun je scherpere en meer gedetailleerde foto's produceren op grote afstand (flink croppen). Misschien is dit een flinke crop, maar toch nog steeds van goede kwaliteit.

Groeten, Vincent

Prima foto, deze twee kiekendieven. Mooi scherp, helemaal goed.

Groeten jacolien

Een fraai stel tegen een mooie achtergrond Een duo kieken zie je nog niet zoveel voorbij komen. Het vrouwtje komt een beetje omhoog waardoor ze nog forser lijkt dan mannetje. Het mannetje lijk z'n liefje te escorteren naar de beoogde nestelplaats. Als je goed kijkt dan lijkt het vrouwtje te vliegen boven de linkervleugel van haar man.Dat maakt denk ik, dat beiden op deze foto binnen de scherptediepte vallen.
groet Ben

Prachtige foto. Het mannetje dat het vrouwtje de weg wijst naar de plek waar hij het nest wil hebben. Beide lekker scherp. Complimenten.
Vg Loek

Erg mooi! Vanuit een autoraampje op rijstzak vind ik het altijd moeilijk manoeuvreren, dus voor mij een hele prestatie. Ook van kiekendieven zien we de laatste tijd betrekkelijk veel voorbij komen - ik raak er vaak wat oververzadigd door, en dan is het lastig om er niet snel aan voorbij te gaan.
Vooral de onderste kiek, met de lichte ogen, vind ik heel fraai. Die daar boven heeft dan wel nestmateriaal bij zich, maar de ogen zijn niet goed te zien, en hier vind ik dat wel jammer.
Knap hoor, verder
grtz, josephine

Ik vind het een geweldige foto, goed je kans gepakt, mooi ook die kleurlaagjes in de achtergrond

Groet, Ane

Een stelletje, het nestmateriaal vult het verhaal aan, alweer een bijzondere en goede invulling van deze opdracht.
Sieb

Top plaat en wat mij betreft de winnaar.
Truus

Inderdaad lastig om het perspectief te bepalen. Aan de formaten te zien moeten ze dicht bij elkaar vliegen. Zeker een kanshebber.

groet,
Cor

Van harte gefeliciteerd, mijn nominatie had je al!
grt.

Gefeliciteerd, wat een klassefoto. Ik ben te laat maar een nominatie had je zeker van me gehad.
Deze mag van mij bij de jaarnominaties.

Groeten,

Louis

Knappe opname !
Heel sterk dat ze beide relatief scherp in beeld staan bij 1200mm

grts
Sieg

Echt een topfoto zeg!

Gr,

Peter

Super mooi duo zo! Mooi licht en een mooie bijpassende achtergrond. Gaaf dat alle twee vogels scherp zijn!

:
 
Page 1 of 1