Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ja, broeden past natuurlijk ook bij de maandopdracht.
Moest even denken over de link, maar is wat mij betreft prima zo.
Mooie foto, goed gebruik gemaakt van de maan zo over de rand van het nest. Zal nog heel niet gemakkelijk geweest zijn om dan de vogel ook (goed) te belichten.
Die tak voor de maanschijf vind ik erg mooi.
Waar zou zo'n beest nu aan denken? Hoe zijn kindskinderen aan de kost moeten komen? Of over lekkere wormen, kikkers en muizen?
Nee, een beest denkt natuurlijk niet.
Maar je vraagt je het soms wel af.
GJ

Nou, nou.... voor deze foto moet je wel precies op het juiste moment aanwezig zijn. Zonder nabewerking krijg je maan en vogel denk ik niet zo belicht, dus knap gedaan!

Mooi belicht, en het perfecte moment gekozen! Details nog precies behouden, maar toch het donkere sfeertje. Dit soort fotografie mag tegenwoordig op BP. En terecht, want de ooievaar heeft geen enkele last van die fotograaf daar beneden.

Groeten, Vincent

Knap gevonden. Een mooi aansprekend beeld.
groet Ben

Eerlijk is eerlijk: ik beloofde op de foto's van deze MO te reageren en dat zal ik dus doen ook. En ik begin met de thumbnail op de eerste pagina die me als eerste opvalt. Open ik hem, dan valt hij beslist niet tegen en ik vind hem eigenlijk alleen nog maar mooier.
Als uitdaging is dit natuurlijk een hele lastige. Krijg het maar voor mekaar, om dit resultaat te krijgen, of je dat nou doet via de instellingen in de camera of via de nabewerking. Ik denk er maar niet over na, want het is gewoon een prachtige plaat, een beetje mystiek, en je kunt er van alles bij voorstellen. De omhullende goedheid van de maan in het donker, het mijmeren van de ooievaar, die in een soort serene toestand op een volgende activiteit wacht. Zo'n avond is te koesteren, om van te genieten.
Dit plaatje ook.
Super!
grtz, josephine

De broedende ooievaar wordt hier niet in het zonnetje maar in het maantje gezet. Knap gedaan om niet alleen het silhouet van de vogel maar er ook nog details aan te geven.
Vg Loek

Bij volle maan op de eieren zitten en een fotograaf, die het goede moment kiest en dat vastlegt.
Ondanks het tegenlicht toch een heldere ooievaar, knap werk.Mooi beeld,

Groet, Ane

Prettig dat de ooievaar lag, zo past hij/zij mooi binnen de maancirkel. Een soort van romantische invulling.
Sieb

Heel romantisch. Ik heb wel iets met de “maan”. 😉🌛

Zeker knap gedaan. Een broedende vogel is echter niet zo spannend. Kan me de reacties wel voorstellen want het is een bijzondere plaat.

groet,
Cor

Beste mensen, dank voor commentaar en/of nominatie.
Wat betreft de foto, de nabewerking is eigenlijk nihil. Het was bij het maken van de foto zoeken naar de langste sluitertijd waarbij de maan nog wel haar kenmerkende tekening heeft. De vogel blijft wel zitten, de maan klimt niet supersnel, dus je hebt even de tijd om verschillende sluitertijden uit te proberen.
Sieb

:
 
Page 1 of 1