Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie ruim opgezette foto, en een rietzanger ten voeten uit!

Vincent

Vooral de beeldopbouw onderscheidt hem van soortgelijke foto’s. De hoge rietpluimen geven diepte in de hoogte.

Hij is mooi Gerard. Nomi komt!
Gr, Kees

Super
grtz, josephine

dat riet leent zich natuurlijk bij uitstek voor een verticale uitsnede! zeer fraai!
grt. guido

Prachtig hoor! De Rietzanger in een zeer fraaie entourage.

groet ben

Zou zomaar de tekening in een oude veldgids kunnen zijn (en dat is dan positief in mijn ogen). Lekker rustig beeld, met toch veel omgevingskenmerken. Fraai. En beter hier dan in dat andere album Wink . groet, Hans

Prachtig beeld zo , genieten!

groet wil

Ja, goed gedaan.

Mooie fijne opname.
Groet
Marie-José

Mag nog niet nomineren, daarom via het "commentaar". Heel mooi. Vooral licht en kleur.
Groet Ed van der Sluis

Deze is ook heel mooi. Prachtig scherp en toch zacht afgetekend tegen de achtergrond.
Groeten, Rob

Ik vind hem prachtig, Gerard. Het vogeltje op de juiste plaats en qua afwerking heel mooi gedaan. Een echt rietzangertje Smile

Groet Kees

Erg leuk, deze waardering voor mijn Rietzanger!
Dank!
G

Prachtig geheel!
Groet,
Sieb

Dank je, Sieb
Helaas blijft de database voor dit soort beelden onbereikbaar😥.....

(de database, zoals je weet na voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven 😀)
gr
G

@Gerard, vind de foto zeker DB waardig. De afwegingen zijn vaak onnavolgbaar.
grt. Guido

Dank je Guido.
Wij zijn het wel eens 😁
gr
G

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd waarom deze foto niet in de DB komt. Vraag is ook: 'heb je deze foto verticaal of horizontaal gefotografeerd want bij het laatste is dan de cropfactor bepalend'. En zij (de moderators) zien dat gelijk Smile Mij interesseert het niet zo of een foto wel of niet in de database komt (we zitten toch in de klikop-leuk-wegwezen maatschappij) maar dat al die 'zeldzame' buitenlandse vogeltjes (daar dan niet maar bij ons dan) wel de DB halen en het vaak qua fotografie gewoon bewijsplaatjes zijn. Vaak ook zelf niet gevonden maar aangewezen door een daar ingehuurde gids. Maar daar maak ik me ook niet druk om, als dat BP dat zo belangrijk vind, laat ze. En dat jouw foto niet in de DB komt doet me ook niet veel Smile maar vind het wel interessant om te weten waarom niet. Denk dat mijn eerste vraag er bepalend voor is en alleen jij kunt er het antwoord op geven.

Groet Kees

Voor mijn gevoel zou de DB een soort van ere-podium moeten zijn voor fotografische "pareltjes" en niet een vergaarbak waar zoveel mogelijk soorten ingepropt worden. Uiteindelijk lijkt me BP toch in eerste instantie nog steeds een fotografie-site. En regelmatig zijn het maar matige exoten-foto's die inderdaad niet meer zijn dan bewijsplaatjes. Als ik de soortnaam op Google intoets en vervolgens op "afbeeldingen" dan krijg ik meteen een hele trits foto's van die soort die vele malen beter zijn. Dus stel als ik al eens van alles wil weten over de Geelvoorhoofdkromsnavelbuulbuul en hoe die er uit ziet dan denk ik niet meteen: "Goh, zou Birdpix daar een plaatje van hebben?" Google is dus eigenlijk al een database voor alle mogelijke vogelsoorten; waarom zou BP krampachtige pogingen doen om een soortgelijke database aan te leggen die kwalitatief en kwantitatief nooit met Google kan wedijveren?

Gr. Harry

PS By the way: uiteraard vind ik dit zo'n "pareltje" en dus voor mij onbegrijpelijk waarom die niet in de DB is opgenomen.

Harry en Kees,
Dank voor de verdere discussie.
Over de cropfactor. De D810 is een fullframe camera, dus ik kan best wat croppen als het moet, zonder veel kwaliteitsverlies. Dit is uitgesneden uit een liggende opname, maar om dit totaalbeeld te krijgen heb ik dus niet zo vreselijk gecropt.
Ik heb die neiging wel, maar toen ik die vage opgaande stengels zag tegen een effen achtergrond heb ik gekozen om het vogeltje klein te houden (en wat jullie betreft dus met enig succes).
Als de kwaliteit desondanks onvoldoende zou zijn voor de database zou ik dat graag vernemen.
Ik ga toch eens informeren. Ik sta er vrij relaxed in hoor, maar de vragen die jullie (en ikzelf) opwerpen vragen om een academische 😀 benadering.
gr
G

Beste allen,
Ik heb feedback van de moderatoren, de foto wordt niet verplaatst naar de database.
Redenen: vlak beeld (weinig diepte), wat flets, geelgroene kleurzweem, wat wringende compositie (vooral door de zitplaatskeuze van de vogel, in het verlengde van de bloeiaren).

Dus het is niet anders; ik respecteer dat unanieme besluit uiteraard.
Maar nu weten we in ieder geval waarom.
gr
G

Nu maar hopen dat al die exoten langs dezelfde lat gelegd worden.... zou BP heel wat van opknappen.

Gr. Harry

:
 
Page 1 of 1