Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Dit wordt ook wel 'tousling' genoemd.
Nooit van gehoord nooit gezien.
Kun je het omschrijven ?

Groet, arnold

Heb het opgezocht en het is hilarisch !
Kennelijk heb je een behoorlijke woordenschat !

Groet, arnold

Toevallig zag ik ook een foto langs komen van een meerkoet die hetzelfde deed. Daarbij kwamen er ook reacties dat koeten soms een jong doden of continu wreed aanpakken. Suggesties waren dat het een jong van een ander zou zijn, of het zwakste jong bij voedselschaarste. Vreemd is het sowieso.

Vincent

Het zat nog niet in mijn woordenschat, maar Google is je vriend. Ik had wel eens van het gedrag gehoord en ook wel eens gezien, maar nu gebeurde het terwijl ik de waterhoen aan het fotograferen was. Al zoekend kwam ik het begrip tegen in een artikel van het Reformatorisch Dagblad die een stukje had geschreven naar aanleiding van het boek De Meerkoet van Remco Daalder.
Zoekend op het woord tousling kwam ik onderstaand hoofdstuk tegen in een boek over indirecte agressie.
(url=https://books.google.nl/books?id=cY0nu9IkqPcC&pg=PA389&lpg=PA389&dq=tousling+moorhen&source=bl&ots=S5Zr4Iwqty&sig=ACfU3U1e8SDjGeM97WLUXLZlyxMmW5VO-A&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiFk4-MycrpAhXRCewKHTgMBSQQ6AEwAXoECAYQAQ#v=onepage&q=tousling%20moorhen&f=false)artikel(/url).

» Last edited by Dirk-Jan on Fri 29 May 2020, 23:30; edited 3 times in total

Die link werkt niet echt. Misschien lukt het via (url=link)tekst(/url). Daarbij moet je dan de haakjes vervangen door rechte haken.

Voor meer info: google op Parent-offspring aggression in moorhen. Dan vind je een artikel in het tijdschrift Behavorial Ecology and Sociobiology uit 1988.

Interessant artikel, Hansziedzes! Dat geeft duidelijkheid over dit gedrag.

Vincent

:
 
Page 1 of 1