Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Leuk soort herhaling van 2x eend en een paar plompenbladeren.
De scherpte is magertjes, en de details ogen behoorlijk grof.
GJ

Afwijkende compositie, dat vind ik wel leuk gedaan. Maar scherpte en detail zijn te mager voor BP-begrippen.

Groeten, Vincent

Leuke compositie en uitsnede. Helaas geen Exif informatie. Lijkt genomen met hoge ISO waarde. Scherpte en details komen niet tot hun recht.

Groeten,

Andius

Wel een plaatje voor deze opdracht maar de compositie en kadering, die iets zouden moeten toevoegen lijken dat juist tegengesteld te doen.
Groet, Louis

Op zich een mooi beeld, maar de kwaliteit laat te wensen over.

Zomerse loomheid op het water.

Tja, de kwaliteit laat te wensen over.

groet Ben

Mooie vlakverdeling maar de grove structuur van de foto doet alles weer teniet. Jammer.

groet,
Cor

Technisch misschien niet helemaal okee. Maar voor mij een echte watervogel.

sluit me aan bij Ben en Nel.
grt. guido

Heel aardige opzet, deze foto. Goed gezien dus zowiezo, maar behalve de scherpte die wat achterblijft vind ik de beeldverhouding wat ongelukkig. Het is, zeg maar, alsof je beide elementen zo passend mogelijk in het kader hebt gehouden. Een wat opgesloten beeld heb je nu. Ik zou liever willen zoeken naar ruimte voor denkbeeldige lijnen, die de ogen kunnen volgen waardoor er spanning in het beeld gebracht wordt. Ik zie nergens een climax, zeg maar.
Het water is overigens heel mooi, dus dat is wel een forse bonus.
Een "normaal" liggend beeld in 3x2 of 4x3 zou interessanter kunnen zijn, met nog wat meer aandacht voor het fraaie water en mogelijkheid om het onderwerp op een nette plaats in het vlak te houden.
Ik neem toch aan dat je origineel een liggende foto is.
grtz, josephine

Eens met boven staande kritische opmerking wat scherpte en detail betreft. Verder kan ik het wel waarderen dat een “gewone” vogel mee doet in de mo.
Truus

Vind het wel een mooi rustig beeld. Zou het wel prettiger gevonden hebben als ook de bladeren scherp waren geweest, met name omdat de gele bloem aandachtstrekker is en je dan steeds op de onscherpte daar stuit omdat de focus natuurlijk op de eend ligt. Maar ja, om dat voor elkaar te krijgen heb je waarschijnlijk minder zoom nodig (of iets anders, zou inderdaad exif moeten zien).
Sieb

Ik weet niet hoe deze foto gemaakt is. Uit de Exif en uit de tekst is dat ook niet te halen. Maar de foto is wel heel erg grof en onscherp.
Groet, Erna

Leuke plaat. Voldoet aan opdracht maar scherpte/afwerking is wat minder. Groeten, Rob

:
 
Page 1 of 1