Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Inderdaad een bijzondere foto van een gewone vogel. En inderdaad, een mooie reflectie.
Voldoet prima aan de opdracht.
GJ

Inderdaad een bijzondere vangst voor een meerkoet! Jammer dat het zo van boven is genomen, met een lager standpunt was het een nog sterkere inzending geweest.

Groeten, Vincent

Lekker hapje van deze watervogel. Voldoet aan de opdracht.

Mooi moment en mooie reflectie. Zoals vaak met sloten een beeld dat iets teveel van boven is genomen. Ook vrij hard licht.

Groeten,

Andius

Mooi plaatje voor deze opdracht. Hij had wel wat ruimer in het kader gemogen. Erg ingeklemd en daardoor weinig water meer over, maar zeker een kandidaat wat mij betreft.
Groet, Louis

De kreeft maakt het plaatje, want verder vind ik het wat druk door die achtergrond.

Bij deze foto is het vooral bijzonder om te zien welke prooi de meerkoet gevangen heeft. Die staat duidelijk in beeld, inclusief de kracht die het vogeltje nodig heeft om hem boven water te houden. zijn nekspieren zijn strakgespannen!
De reflectie in het water is prachtig, de details op de meerkoet eveneens. Het donkere vind ik minder. Het is een kwestie van smaak, maar meestal gaat mijn voorkeur niet uit naar veel zwart. Maar ik zal niet beweren dat je een betere foto gaat krijgen als je wat van het zwart afzwakt.
Mooi hoor, toch!
grtz, josephine

Een beetje benauwend deze foto (door standpunt, krappe inkadering, hard licht, wirwar van rietstengels) . De Meerkoet zelf staat er wel mooi op (mooi uitgelicht verenkleed). Prooi: een rivierkreeft o.i.d.?

groet Ben

Zoals de maker schrijft, een mooie reflectie op het wateroppervlak. Boven de Meerkoet helaas iets te druk. De prooi maakt de foto interessant. Leuke inzending.

groet,
Cor

sluit me aan bij Ben.
grt. guido

Het vogelleven op het water en de koet geeft ook een inkijkje naar het onderwaterleven, dat vind ik een leuk gegeven aan dit beeld. Bijzonder. Geheel verder inderdaad wat druk maar dat is een gegeven waar je hier mee te maken hebt, je gaat voor die koet met prooi, in het water.
Sieb

Mooie vangst voor zowel de meerkoet als de fotograaf.
Truus

Goede en mooi scherpe inzending. Past prima in de MO.
Had van mij wel ietsje lichter gemogen, en een tikje ruimt gekaderd.
Groet, Erna

Leuke vangst van de koet met spiegeling. Prima plaat! Groeten, Rob

:
 
Page 1 of 1