Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Een prachtig gefotografeerd, heel fluffy zwaantje en mooi gespeeld met scherp/onscherp.
Interessante informatie, wel vaak gezien maar nooit echt over nagedacht.
Natuurlijk is dit water, maar datzelfde water speelt voor mijn gevoel iets een bijrol in deze opname.
GJ

Schattige zwaantjes, met zonnig blauw water plus reflecties daarin. Als ik lees: een badderende Pimpelmees, een Kauw in de regen, of simpelweg een Fuut in het water, dan denk ik dat deze foto toch echt wel heel goed in de opdracht past.

Groeten, Vincent

Prachtig teder beeld. Goed passend.

Mooi beeld waar ik met plezier naar kijk. Een beetje jammer dat het derde jong er zo op staat.

Groeten,

Andius

Een groter contrast met de buurzwaan bestaat haast niet. Al de hardheid naast het zachte, lieve, rustige. Wat ik dan weer aardig vind is dat bij beide foto's de kleur zo'n groot effect op de foto heeft.
Het groen van het gras tegenover het intense blauw van het water, waarbij de donkerdere rand boven aan essentieel is voor het gevoel van diepte - die kleuren vormen een prachtig decor voor de jonge zwaantjes, de donsballetjes, de onschuld, het nieuwe. Zij hoeven maar om zich heen te kijken en ontdekken de verrassende wereld waarin ze het zullen moeten doen.
Wat in de beschrijving staat, ik geloof het meteen, maar het gaat hier om het mooie beeld.

En mooi is het

grtz, josephine

Mooi plaatje voor deze opdracht maar ik mis wat scherpte.
Groet, Louis

Kijk..... dit is dan een foto die wel mijn nominatie zou kunnen krijgen. Heel fraai het standpunt en nog wat lichtcirkels onder de snavel. Minpunt is het feit dat het rechter jong er nog/maar half op staat.

Foto met veronderstelde aaibaarheidsfactor. Mooi standpunt ook en beetje verstild. Broertje of zusje rechts is een beetje afleider. Leuke foto.

groet Ben

Interessant verhaal bij deze zwanenkuikens. Lekker laag standpunt waardoor het water een grotere rol speelt. Iets meer lichtval op de jongen zou het nog donziger maken. Mooie inzending.

groet,
Cor

Mooi laag standpunt. Voldoet prima aan de opdracht. Het water speelt hier een minder belangrijke rol dan in andere inzendingen.

Gr Hans

zondermeer leuk maar het water biedt weinig extra's.
grt. guido

Fris, de vogeltjes, het groen, het water, fijn beeld; positie derde jong (links) had wat mij betreft mooier gekund, maar je hebt het niet voor het zeggen als fotograaf, ze laten zich niet registreren.
Sieb

Heerlijk beeld. Jammer van dat halve kuikentje rechts.
Truus

Wat een lieve, verterende foto! Past prima in de MO.
Groet, Erna

Hoog aaibaarheidsgehalte. Prima invulling. Groeten, Rob

Bedankt voor jullie berichten en nominaties!

Ik ben zelden echt enthousiast over mijn inzendingen voor de MO. Meestal is het een kwestie van meedoen is belangrijker dan winnen. Dit keer was ik dat wel. Dan toch jammer als dat niet zozeer gedeeld wordt door anderen. Maar goed, de kijkers beslissen Smile

Maar ik ben wel verbaasd over de reacties dat het water een bijrol zou spelen. Ik heb het juist waardevol willen maken door zo laag over het water te fotograferen, waarbij het blauwe water aan de onderkant sterk naar voren komt, en diepte brengt in de foto, en zodat je ook nog wat tegenlichtreflecties krijgt. Volgende keer een foto schuin van boven? Dat levert een nietszeggend plaatje op.

Reacties over de houdingen van de zwaantjes en de doorsneden rechter zwaan kan ik beter plaatsen. Daar heb ik ook mee geworsteld, want ze krioelden door elkaar op korte afstand, en ik heb maar een krap minuutje de tijd gehad om foto's te kunnen maken, waarna ze van me af gingen zwemmen. En zwanenkontjes in beeld worden vast niet gewaardeerd.

Groet, Vincent

:
 
Page 1 of 1