Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Hij is erg leuk, de duiker is voldoende geblurd en leuk dat je van de rest van de jongens alleen de broek en benen ziet.
De ganzen lijken het allemaal prima te vinden, het zal toch wel een aardig afstandje geweest zijn.
GJ

Leuk die duiker, en een beste hoogte ook! Perfecte timing met de duik. De ganzen erbij maken het een prima inzending voor deze opdracht.

Vincent

Fraaie combinatie. Hitte water en vogels. Boeiend beeld om naar te kijken.

In het oog springende foto, met een in het water duikende knul. Het prachtige wateroppervlak lokt dan ook wel, je voelt de zomersfeer, en het heerlijk verkoelende van zo'n duik.
Gelukkig zwemmen er ganzen in het water, zodat dit leuke beeld goed in de MO past, wat zou de foto hier doen zonder de ganzen? Het gesuf van de ganzen is in schrijnend contrast met de levenslust van de jongens. De ganzen beperken zich tot het hoogstnoodzakelijke, de jongens genieten van het nutteloze gespring in het water, van de plons, van de verkoeling, straks gaan ze op hun geheime plekkie shag roken en hun dag verder verdoen met puberzaken.
Het water heeft in deze foto qua beeld nauwelijks een rol, maar binnen de fantasie die zijn werk gaat doen is het onmisbaar.
En dat maakt de foto heel sterk.
Leuke, zomerse plaat, veel ruimte om bij weg te fantaseren, veel mooie details in het beeld zoals de mooie oude muur en de brug, de meerpalen (waar zomaar precies op de juiste plek in beeld nog een paar meerkoeten zwemmen), en de mooie groene achtergrond.De tralies aan het wateroppervlak, de jongensbenen, popelend van verlangen om ook te duiken links, gelaten en stoer rechts.

Gaaf

grtz, josephine

Aansprekende foto waar ik met plezier naar kan kijken. De wat saaie Grote Canadese Ganzen in contrast tot de duikende jongen geven het beeld spanning.

Groeten,

Andius

Wel leuke sfeerfoto, maar de positie van de vogels en de afgehakte benen maken het minder spectaculair dan ik zou willen voor een winnaar.

Groet,
Louis

Klopt de plaatsingsdatum?

Mooie plaat waarbij Josephine een mooi verhaal heeft geschreven. Toch ga ik denk ik voor 3 foto's waarop het meer om de vogel zelf draait en waarbij de vogels dan ook meer het beeld bepalen i.p.v. de omgeving. Mijn blik gaat nu steeds naar de mensen i.p.v. naar de vogels.

Een fraai zomers tafereel. Twee werelden ineen. Voldoet geheel aan de opdracht.
groet Ben

Een vogelfoto waarop de mens een rol speelt spreekt mij wel aan. En water in overvloed dus prima inzending. Het groepje ganzen is wat gedrukt. Maar een (1) gans goed in beeld en dat doet wat afbreuk aan de foto.

groet,
Cor

sluit me aan bij Gejo.
grt. guido

Leuke kijkplaat waar de (mijn) aandacht inderdaad in eerste instantie naar de duiker gaat en dan pas naar de ganzen.
Sieb

Eens met de opmerking van Sieb.
Truus

Origineel gevonden! Maat inderdaad leidt de duikende zwemmer de aandacht juist af van de vogels.
Groet, Erna

Leuke plaat. Denk dat ik gewacht zou hebben tot de duiker het water doet opspatten. Groeten, Rob

Dank voor commentaar en nominatie
@ Gert jan: inderdaad nog flink afstand, maar omdat ik niet veel hoefde in te zoomen alles redelijk scherp,ook de achtergrond.
@ josephine : ja die plek, als je mijn foto's door ploegt kom je hem met enige regelmaat tegen, daarom nog getwijfeld over inzending, te herkenbaar.
@ Louis : doe dat wel vaker, dat afgehakte, deels om anonimiteit te waarborgen, deels omdat ik het juist wel spannend vind, fantasieprikkelend.
@ birdman : dacht het wel
@Sieb: eens met je aandachtspunt, maar zelf vind ik dat bij foto's meestal geen bezwaar, je komt toch ook wel bij die vogels uit.
@ rob: was ook een optie, maar er zit nogal wat vertraging op mijn camera, heb op safe gespeeld. Wilde bij een volgende duik inderdaad een plons proberen, ter vergelijk, maar er kwam geen volgende duik, ze gingen naar huis, of waar dan ook naar toe.
Sieb

:
 
Page 1 of 1