Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik als geboren en getogen Achterhoeker heb nog nooit een Wouwaap gezien. En ik moet zeggen dat hij in mijn voorstellingen en met de wetenschap dat hij onder de Reigerachtigen valt toch minstens dubbel zo groot moest zijn als hoe ik hem hier zie, in verhouding tot het riet. Wat een openbaring. Maakt de vogel trouwens niet minder fascinerend..

Gr. Harry

Ja, top. Ik had hem natuurlijk al gezien maar het blijft leuk - zo'n niets opmerkende fietser. Hij zal waarschijnlijk thuis gekomen zeggen dat het zo mooi was daar en zo lekker in de buitenlucht, moet ie meer doen en zo, maar dat kleine wondertje in het riet daar heeft ie geen enkele notie van.
Het doet je ook realiseren hoe dicht bij de juweeltjes kunnen zitten, zonder dat je het zelf in de gaten hebt.
IJzersterke beeldopbouw met een sterk suggestieve werking
grtz, josephine

Wat een leuke waarneming. Voor de fietser zit hij best verscholen dus begrijpelijk dat hij hem zo voorbij fietst.
Vg Loek

Inderdaad een eye-opener! Nog nooit een gezien, dus ook veel groter gedacht. Weer wat geleerd..

Groet, Nicole

Ik zag ze wel af en toe in het Ludo ( Algarve ), ooit een foto geplaatst van een woudaap samen met een wilde eend.
Zelfde conclusie, ze zijn maar klein.
Heel mooi deze met die achteloze fietser.
We missen meer dan we weten.

Groet, arnold

Supersterk beeld, Hans,
Geweldig gedaan.

Gr. Rijn

Zo worden de verhoudingen even goed op scherp gezet. Een eye-opener ook voor mij. Had niet gedacht dat hij zo klein was. Voor het overige zal ik geen bespiegelingen aan de eenzame fietser wijden hij figureert slechts in een heel boeiende foto.

groet henk

Plaats je nou een woudaap in de broedtijd, Hans? Smile Maar leuke foto inderdaad, met gevoel voor verhoudingen. Ze zijn niet groter dan een kauw. Mooi getimed!

Groeten, Vincent

Ja, hier houd ik van. De verhoudingen die duidelijk worden, de werelden die naast elkaar bestaan en het afvragen hoe vaak jezelf iets net niet gezien hebt.
Slechts 1x deze soort gezien, kort, op Corfu, verbaasde mij toen al over de geringe afmetingen, en nu weer, in de herinnering was hij toch weer wat gegroeid.
Groet,
Sieb

Grappig dat zowel de fietser als vogel essentieel zijn in de foto. Goed gereageerd ook.

Leuk beeld Hans.
Hoeveel van dat moois zou ik zelf al voorbij gefietst zijn, vraag ik me soms af..

Groet,
Bert

Mooi verhaal in je foto.

Toen ik onlangs een weekje in Hongarije was, bleek ook een Woudaap te zitten aan een van de lokale vijvers. Diverse ochtenden en avonden steeds een kijkje gaan nemen, helaas niet kunnen vinden.

Dat ie niet echt heel groot was, werd me reeds verteld. Nu, d.m.v. deze foto, krijg ik een waar beeld van de grootte en hij is dus nog een stuk kleiner dan ik reeds verwachtte.

Mooi vastgelegd, die fietser is zeer zeker van toegevoegde waarde.

Grtz. Jurgen.

Al wat Wouwapen gezien dus deze foto doet me niet verbazen. Wel goed om deze te plaatsen voor allen die deze mooie maar kleine reigersoort nog niet in het echie hebben gezien.

groet,
Cor

Nooit in Nederland en nooit echt van goed dichtbij gezien. Dus, hoewel weleens gezien, toch leuk en illustratief deze foto met het verhaal erbij!
Groet, Erna

Vaak gezien, jaarlijks, want ik woon zo'n beetje in hun biotoop 😉, maar telkens verbaas ik me er weer over hoe klein ze zijn.
Kleiner dan een waterhoen!
Mooie illustratie daarvan Hans.
En het illustreert tevens hoe ze daar zitten, er gaan per dag honderden fietsers, joggers en wandelaars voorbij.
gr
G

Dank allemaal voor de leuke reacties ! Groet, Hans

Prachtig verhaal en leuke foto!

Gr,
Remco

Woudaapjes zijn zeker klein maar heb op Lesbos meegemaakt dat ze de lens 'inliepen' en dan zijn ze best groot Smile Mooie fotografie dit en een mooie reclame voor zij die er geen oog voor hebben en door deze foto zien hoe mooi en divers de natuur in ons kleine landje is. Andere kant is dan weer wel dat, als zij er wel oog voor krijgen, het daar druk wordt Smile

Groet Kees

Wat een fraai geheel zo.
Goed gezien en snel gereageerd.

Groeten Frank

:
 
Page 1 of 1