Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Het is door het licht en donker om de een of andere reden een wat onrustig beeld (nou ja, 'is' - ik bedoel natuurlijk dat ik dat vind, een mening dus slechts Wink ). Maar: tegelijk ook één van de leukste Roerdompfoto's die ik in lange tijd voorbij heb zien komen. Mooi perspectief met lekker veel diepte. Goed gezien ! Groet, Hans

Fraaie, originele en afwijkende foto.
Met veel diepte werking en mooi licht/ donker.
En de roerdomp op een prominente plek in het geheel.

Groet, arnold

Prachtige sfeer neergezet. Misschien ietsje oplichten en wat verscherpen. Maar zo vind ik het ook mooi om naar te kijken.

Heel fraai, met die zware contrasten. En de roerdomp past dan goed in het donkere hoekje, met zijn verborgen levensstijl. Die houdt er niet van om in het zonnetje gezet te worden...

Groeten Vincent

Dank voor jullie reacties! Om die contrasten aan te zetten heb ik er dit keer voor gekozen om selectief op te lichten, daardoor oogt het geheel inderdaad wel wat donker. Het verscherpen heb ik in Lightroom CC tot waarde 56 gezet, ben ik daar nog te voorzichtig mee?
Groeten Geert

Ik zet 'm zelf altijd op een waarde tussen 50 en 80. Dan exporteer ik op 1600 pixels breed. Die afbeelding laad ik weer in in LR. Vervolgens verscherp ik die ook nog behoorlijk na, tussen 50 en 100 (het laatste voor afbeeldingen die eigenlijk nét niet scherp genoeg zijn op volledig formaat). Dan exporteren op BP formaat.

Groeten, Vincent

Mij bevalt dat spel van licht en donker wel. De lichte driehoek van water trekt je blik het beeld in, en dan valt al vrij snel de roerdomp op, op een fijne plek, en van daaruit verken je wat de roerdomp om het hoekje kan zien.
Groet,
Sieb

Mooi, heel sfeervol beeld. Prachtig het leefgebied meegenomen. Spannende positie.

:
 
Page 1 of 1