Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Knap gedaan!
Maar er bekruipt me ook een angst dat we straks op Birdpix niet meer weten waar we nu werkelijk naar zitten te kijken......dat dit kijkersbedrog is ligt er dik bovenop: we zien onmiddellijk dat dit een combi van IJsvogel en Roodborst is.Maar de BPleden die veel in het buitenland veelal ons onbekende soorten fotograferen zouden bijvoorbeeld zomaar een heel nieuwe soort in elkaar kunnen knutselen. De één na de andere nieuwe ontdekking duikt op uit de binnenlanden van Zuid-Amerika......
Weet niet of het er leuker op gaat worden zo....

Gr. Harry

Je bent er erg handig in... De snavel is overigens nog van een derde soort beest, want die past niet op roodborst of ijsvogel. Wel knap hoe het geheel er nog steeds uit ziet als een logische vogel. Maar het statement is duidelijk. Er kan heel veel. Dat is allemaal buiten de scope van BP op dit moment. Fotografen moeten daar sowieso transparant over zijn, en het niet koste wat kost op BP willen laten zien. Of op BP genoegen nemen met een TA of Diversen album voor dit soort creaties.

Groeten, Vincent

grappige en leuke demonstratie!
compliment!
grt. guido

@Vincent: is de snavel niet "gewoon" een kunstmatig ingekorte vrouwtjes-IJsvogelsnavel? Misschien dat Eric dit nog even kan toelichten?

Gr. Harry

Stop toch met die flauwekul zeg.

Is idd een ingekorte ijsvogelsnavel
ik ben altijd eerlijk als een foto is samengesteld, als ik ze al upload want de sport voor mij is om het wel goed op beeld te krijgen ook al zit het vaak niet mee.
Het is wel grappig om te doen maar idd je twijfelt wel vaker of een bijzondere foto wel echt is. Maar daar zijn enkel prijswinnaars van grote fotowedstrijden al mee begonnen, opgezette en tamme dieren gebruiken. Veel vaker nog foto's uit een dierentuin/ wildpark als foto's door laten gaan die in de vrije natuur gemaakt zijn, veel herten uit Duitse wildparken op nederpix bv.
Laten we igg wel eerlijk zijn over hoe een foto tot stand gekomen is.
het zijn 3 foto's. ijsvogel, roodborst en poten van een andere roodborst aangezien de poten horend bij de romp achter een lelijke rand van een voederplank stonden.
op het werk zagen niet vogelaars/ fotografen dat er aan de foto gerommeld was en vroegen zich echt af wat voor soort dit was
Zal ook eens 1 foto insturen waarbij het niet te zien dat er aan gewerkt is om een mooier beeld te krijgen, zal dit niet gelijk vermelden maar zl dit na enkele uren wel vermelden en vragen of de foto naar deze map verplaatst kan worden
gr, eric
ps de Alcedo rubecula is de beste keus denk ik., Rode IJsborst Vliegenvanger

@Eric, echt interessant en instructief. en ik kan er de humor wel van inzien.
grt. Guido

Ik hou hier wel van, maar dat was onlangs al wel duidelijk geworden toen ik van twee foto's 1 nieuwe maakte. Knap gedaan hoor deze. Als het goed is komt er een map waar dit soort creativiteit in geplaatst kan worden.

open en eerlijk...hoe moeilijk kan het zijn..(als je de geschiedenisboekjes er op na slaat, is dat ws zo oud als de mensheid) .prachtig knutselwerk Eric!

:
 
Page 1 of 1