Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

fraai!
grt. guido

Strakke achtergrond doordat hij op een kade liep zeker. Mooie foto zo!

Groeten Vincent

Prachtige foto. Mooi dat de vlek van de patrijs zo goed zichtbaar is. En dat het groen van de grassprieten terug komt in de achtergrond.

Groet, Nicole

Klasse!

Wow, die is mooi!
Groet, Erna

Patrijs staat er prachtig op, Marcel. Mooi vrij in beeld.

Groet, Leo

Patrijs staat er prachtig op, Marcel en vernieuwing van landschap geeft nieuwe kansen. Verbaas me er keer op keer weer over dat er in zo'n drukbevolkt gebied als daar en omgeving zoveel schaarse soorten zoals woudaap, roerdomp en patrijs worden gespot die vaak ook nog eens goed te fotograferen zijn. Zijn toch soorten die je meer verwacht in een wat rustiger gebied zoals bij ons in de Vijfheerenlanden / West-Betuwe maar helaas niet het geval. Klein minpuntje op de foto waar een kniesoor als ik dan weer op let, sensorvlek en een niet weggewerkt grassprietje? boven de rug. Belangrijk, nee, nomi, ja!

Groet Kees

@Kees, Dat we het nu niet zo beroerd hebben met de natuur rond Zoetermeer, komt omdat er de laatste 20-30 jaar flink geïnvesteerd is in de combinatie natuurontwikkeling, recreatiegebied en waterberging rondom Zoetermeer.
In jonge groengebieden krijg je altijd een (tijdelijke) opleving van de biodiversiteit.
Dit was o.a. bedoeld om het dichtgroeien van de randstad te voorkomen en voldoende groen voor de inwoners te behouden, maar ook om wateroverlast te kunnen opvangen. De meeste projecten konden gelukkig voltooid worden, voordat de achtereenvolgende kabinetten van Rutte, de centrale regie op bufferzones en ecologische hoofdstructuur om zeep hadden geholpen. Ook betalen de omringende gemeentes flink mee om de bezuinigingen op het natuurbeheer enigszins te compenseren.
Dit is wel één van de laatste paartjes van deze soort bij Zoetermeer. Of we ze kunnen behouden wordt afwachten. Een kleine populatie valt makkelijk om.

» Last edited by Marcel van der Tol on Sun 26 Jul 2020, 1:01; edited 1 time in total

Schitterend , zo wil ik ze ook wel Very Happy

Heel mooi deze.

Groet peter.

Bijzonder, helemaal uit de dekking en ook nog een fraai exemplaar.Achtergrond in combinatie met de grassprieten vind ik wel passend.Op de overgang naar de achtergrond rechts wat bewerkingslijntjes te zien,

Groet, Ane

:
 
Page 1 of 1