Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Hier kun je zeker blij van worden. Mooie plaat.

Groet Ties.

Prachtig. In ouderkerk vastgelegd?

Mooie kans benut. Op de bloem rechts na, bijna een perfecte foto... Smile

Gr,

Peter

Mooi!
Leuk ook dat hij op dat lelieblad staat en niet op een vlotje.
gr
G

O daar blijven die mooie libellen. Pracht moment vastgelegd!

Wat een mooie foto! Heel goed moment en scherp vastgelegd.
Groet, Erna

Overdracht van het voedsel heb je mooi vastgelegd, Vincent.

Groet, Leo

Aansprekende foto Vincent.
Het ukkie wat nog een beetje sullig kijkt. De mooie plantengroei. het mooie licht op de achtergrond dat de foto een mooie diepte krijgt. De houding (erg kenmerkend) van de ouder is ook heel fraai. Dus heel veel elementen die mooi in verhouding met elkaar staan en een boeiende foto opleveren.

groet Ben

» Last edited by Ben Reitsma on Mon 27 Jul 2020, 15:24; edited 1 time in total

@Peter, klopt. Het wachten is tot ik jou daar een keer tegen het lijf loop. Maar misschien moet ik daarvoor voor 6 uur buiten zijn haha.

Groeten, Vincent

Mooi opgebouwde foto.
Fraaie serie.

Groet, arnold

Lekker dicht op de actie. Goed vastgelegd deze voedering. Dit jaar niet bij de Zwarte sterns geweest. Toch weer een keer proberen nu ik deze foto zie.

groet,
Cor

Well captured--superb!

Deze is ook mooi ,hoewel ik de vorige foto met alleen het jong minstens zo mooi vind.
Had je nog ruimte rechts, om de bloem van de gele plomp in zijn geheel te laten zien?
EEnl mooie serie Vincent!
Groet,Fons

@Fons, Peter, ik meen dat de gele bloem in het raw bestand al doorsneden was. En halve bloemen erbij toveren, dat kan ik niet. Het vleugelpuntje was al een hele opgave voor mij. Maar ben het wel met jullie eens dat zo'n prominent aanwezige gele bloem het eigenlijk wel verdient om er helemaal op te staan.

En Fons, liefst had ik deze actie ook met hetzelfde lage standpunt vastgelegd. Maar net boven de kop van het jong zat een groen overhangend blad van het riet. Bij alleen het jong kon ik daar onderdoor fotograferen. Je ziet het blad nog (flink vervaagd) boven zijn kop. Maar deze interactie had ik never kunnen fotograferen zonder een lelijke groene streep door een de vogels. Daarom maar over het blad heen gefotografeerd. Maar wat zou ie lekker geweest zijn he, deze actie met datzelfde lage standpunt als de vorige. Je moet wat te wensen over houden Smile

Groeten, Vincent

Een perfecte foto is het niet want dan hoef je er geen randje aan te 'klussen' aan de bovenkant Smile Maar wel een mooie foto en die gele plompbloem staat er toch geheel op? En knap geklust want ik zie het niet maar vooral, eerlijk vermeld! Dus voor foto en eerlijkheid een verdiende nomi. En nog een feitje over die jonge sterns, van die lieverdjes zijn het niet, die vliegvlugge jonkies willen nog wel eens verwisselen van vlotje en dan zijn vooral de vlotjes populair waar nog kleintjes zitten die in hun ogen wat meer gevoerd worden. Maar die zijn niet mis en pikken dat oudere jong waar ze hem of haar maar kunnen raken. Dat oudere jong gaat dan heel onderdanig plat liggen maar zodra er voer in zicht komt staat het vooraan Smile En zo zag ik, afgelopen seizoen, op een vlotje met 3 pullen een dood jonkie liggen dat al heel wat ouder was. Niet zeker of de doodsoorzaak door dat gepik komt maar wel opvallend....

Groet Kees

Wat een verhaal Kees. Kan me toch niet voorstellen dat de kleintjes een grote kunnen doodpikken. Maar het zijn sowieso fanatieke beesten, die geen mens of dier te dicht in de buurt van hun kolonie laten komen.

En tja, ik had al uitgezoomd, omdat ik wel wist dat het op 400 mm niet zou gaan passen. Maar dan nog moet je die maaiende vleugels maar precies in het frame zien te houden. Bij een paar foto's was dat gelukt, gelukkig ook precies bij deze split second van de overdracht van de libel. Dank voor je nomi.

Groeten, Vincent

@Vincent: Voor mooie foto's moet je vroeg op ja Smile

Mocht je me een keer tegenkomen > ik rij op een zwarte elektrische fiets met roze/blauw bloementjestassen achterop. Pik ik af en toe van vrouwlief..... Haha.

Gr,

Peter

Ja, deze bedoelde ik bij mijn commentaar dat ik gaf bij de foto van het jong. Prachtig.

@Peter, ik heb ook een kleine, eentje van een paar maanden. Dat combineert niet zo lekker met vroeg opstaan Wink En ik rij rond op een elektrische fiets met nummerbord. Ook onmiskenbaar!

Groeten, Vincent

Mooie actie, en dat lelieblad heeft nog een voordeel boven een vlotje: daarmee is het geen nestfotografie 😀... het randje erbij is wel te zien door het verloop van de lichte lijn, die verspringt. Maar je moet er wel op gewezen worden, ik had het niet zo 123 gezien op mijn telefoon - ware het niet voor de opmerking van Kees Dekker 🤪. Mooi beeld ! Groet, Hans

Klopt Hans, de bovenste handpen is afkomstig van de derde van boven Wink Je moet het inderdaad weten, dan zie je dat het niet perfect is. Had het er toch maar bij gezet, gezien de recente discussies over transparantie... Ik vond dit sowieso beter dan een aangesneden vleugelpunt. Dank voor je reactie en nominatie!

Groeten, Vincent

Prachtig Vincent. Mooi moment, inderdaad mooi zonder de rietkraag erachter.
gr.Christina

:
 
Page 1 of 1