Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wat een mooie omgeving voor de kraanvogels. Prachtige, zon beschenen kale bomen en daarvoor die elegante vogels. Ik vind hem schitterend.
Truus

Ook heel mooi deze!
Altijd een beetje dubbel: de kraanvogels doen het goed, maar de natuur in Nederland in het algemeen bij lange na niet.
Maar goed, laten we met de Kraanvogels, de Zeearenden, de eerste paar Visarenden en de Groningse Grauwe Kiekendieven vooral onze zegeningen tellen.
gr
G

Wat dacht jij, goed voorbeeld (Sieb) doet volgen Smile Maar een leuke foto waarbij ik dacht: 'tjonge, de droogte in het Noorden is echt extreem' totdat ik het jaartal las Smile En dat 'vogels in het habitat' het de laatste jaren steeds beter doen op BP komt ook doordat men onderhand alles wel gezien heeft en vogels in het landschap wat minder. Maar als ik 'de hoogste waardering per jaar' eens bekijk ook weer niet. Dus de manier van kijken is niet veranderd maar de manier hoe te scoren Smile Enfin, doet er niet zoveel toe want beiden is mooi. @Gerard, de soorten die jij benoemd als onze zegeningen hebben niet zoveel te maken met het benoemde feit dat de natuur het in Nederland niet zo goed doet. Feit is dat er soorten verdwijnen en dat heeft niet zozeer met natuurbeheersing te maken maar met de weersomstandigheden. Te droge voorjaars nekken vooral de weidevogels maar b.v.. roodborsttapuiten, blauwborsten, sprinkhaanzangers en bosrietzangers en zoveel anderen doen het daardoor juist wel prima en zijn nu vrijwel overal talrijk en dat was vroeger weer anders. Het ging ozo slecht met de koekoek maar heb er het afgelopen jaar nog nooit zoveel bij ons in de omgeving gezien als de afgelopen jaren. En de bos / rans- en steenuil, die profiteren er ook van. Het slechte wordt qua natuur benadrukt want dat levert geld op maar aan het goede besteden ze weinig aandacht.

Groet Kees

» Last edited by LeerdammerKees on Sun 02 Aug 2020, 0:49; edited 1 time in total

Gelukkig kunnen dit soort opnames nu goed. Die waardeer ik zeer.

@Leerdammerkees: mijn zorgen over de Nederlandse natuur baseren zich o.m. op de statistieken van SOVON, maar ook - inderdaad - over de klimaatverandering, stikstofproblematiek, het alsmaar kleiner worden van belangrijke natuurgebieden (godbetert een fietspad dwars door FochteloŽrveen zodat de slangen daar platgereden worden), het steeds meer openstellen van de natuur voor wandelaars (pas nog op de Posbank geweest?), honden, mountainbikers (natuurbeheer is ook veel commerciŽler geworden), de kaalslag bij de weidevogels (maaien, raaigras), drijvende zonneparken, niet-drijvende zonneparken, uitdijende steden en dorpen. Plus het schtrappen van de ecologische hoofdstructuur in Nederland. Ik noem maar geen namen.
Ik zie geen reden tot al te veel optimisme, maar er zijn natuurlijk ook positieve fluctuaties. Als je je zegeningen wit tellen, zijn er behalve de soorten die ik hierboven al noemde vast nog meer te vinden.
gr
G

Het is een prachtige verhalende vogelfoto van vogels in hun habitat.
Schilderachtig belicht herfstig bos en van de mais nog slechts restanten.
En van die restanten pikken de vogels een korreltje mee.

Groet, arnold

Prachtig zicht op de kranenfamilie .De foto is in de winter gemaakt ,maar heeft een herfstachtige sfeer. Maar ja ,wat wil je ook, met zulke zachte winters.Zelfs het gras lijkt fris groen en dat is dan ook de reden waarom ik die strook eraf gesneden zou hebben.Desalniettemin erg mooi Henk!
Groet,Fons

Ik kan mijn ogen maar niet afhouden van dat bos, al die stammen, die kleuren, die grillige vormen, prachtig. De kraanvogels hebben meer met de akker, en het fijne van die kraanvogels is ook dat ze zo groot zijn, dus met veel bos in beeld heb je ook nog veel vogel.
Wat mij betreft mag er (zoals Fons ook al suggereerde) een stukje aan de onderkant af, het groen, en ook nog wel een randje akker, je houdt dan nog voldoende akker over voor het waarom van die vogels, en verder vooral, die vogels, en dat bos!
Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1