Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ja Gerard, ik verbaas mij soms ook wel eens, het zij zo. Mooie houding van de vogel en dan een lekkere hap erbij. Mooi vastgelegd.

Groet Ties.

Zo'n lange reis maken om een dergelijk plaatje te kunnen maken en dan zo weinig aandacht. Ik weet hoe het voelt. Dit is een heel fijne actiefoto, vogel met prooi. En bovendien een heel mooie soort die ik veel gezien heb maar nooit zo tof heb kunnen vastleggen. Benieuwd wat er nog meer in die oude doos zit.

Grtz.,
P.

Ja dat is het, een spannende actieplaat door houding en buit. De springer glad van het slijk. En op commentaren is werkelijk geen peil te trekken. Zelf betrap ik mij ook wel op commentaar-moeheid. Er passeert natuurlijk ook dag in dag uit een ononderbroken stroom foto’s.

Ha Henk,
maar ik had het nog niet eens over commentaren, ik ken die moeheid ook wel.
Maar je ziet ook een kijkmoeheid, tenminste, als de thumbnail in kwestie niet spectaculair genoeg overkomt (u.v.m. soort, actie, kwaliteit).
Op zich logisch, en misschien voor ons een reden om ons nog maar eens achter de oren te krabben en wat kritischer te worden op wat je aanbiedt.
gr
G

Er zit actie in deze foto, en dat is toch een pré. Inderdaad, al die zilverreigers lijken op elkaar, en een gewoon portret van een grote zilverreiger maak je de kijkers niet meer enthousiast mee. Je moet wat extra's brengen. En dat doe je hier zeker!

Groeten, Vincent

De meeste foto's bekijk ik wel, van ultra-kort tot uitgebreid. Wat commentaar betreft, dat moeten de foto's een beetje uitlokken, hetgeen op vele manieren kan, tot en met de beschrijving die bij de foto hoort of het commentaar van anderen. En hoe meer foto's worden aangeboden, hoe beter de foto "zijn best" moet doen wat betreft dat uitlokken.
Hier dus de beschrijving, en ook de foto, vooral door de houding, waarbij ik enerzijds het gevoel van poseren krijg, a la Usain Bolt, kijk mij eens, anderzijds het gevoel van snel uit de voeten maken met de vangst, bevroren moment.
Groet,
Sieb

Mooie actiefoto Gerard! Ik had zelf wel een beetje geëxperimenteerd met wat meer ruimte boven en rechts als dat mogelijk geweest zou zijn.
Groet,Ko

Prachtige plaat Gerard. Mooie zachte tinten en spannende actie.

Groet,
Eef

Leuk met die Slijkspringer, geeft idd. iets extra's. Mooie foto.

Willem

Prachtig actieopname, fraaie pose.

Dank allen voor de positieve feedback.
Het is wel duidelijk: het is de actie die het hem doet. En dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk.
gr
G

Het is niet alleen de actie natuurlijk.
Kijk maar eens naar dat water: die mooie en subtiele tinten blauw daarop. Gecombineerd met het zo'n beetje kleurloze wit en zwart in de reiger krijg je een fijne rustige afbeelding - en daardoor valt de actie beter op, wat weer veroorzaakt dat je je er meer bij voor kunt stellen:
Vis te pakken gekregen, kapers op de kust, snel wegwezen met de buit voordat een ander beest hem gaat afpikken.
Leuk is hij!
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1