Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Een hele mooie primeur!

Het gebruik van een lamp om 's-nachts vogels te fotograferen wordt hier op BP nog weleens bekritiseerd. Als ik op reis ben hoor ik ook soms negatieve geluiden in die zin dat het schadelijk zou kunnen zijn voor de vogel. Wat is jouw mening?

Groet, Paul

Een vogel bevriezen met een zaklamp, het klinkt niet prettig. Aan de andere kant: in Nederland wordt er gewerkt met netten om vogels te vangen en te ringen. Die beestjes raken ook erg gestresst. Als het alleen voor de foto zou zijn, zou ik hier niet gecharmeerd van zijn. Nu liep je blijkbaar mee met een ringer, en heeft het jou een acceptabele (goede gaat niet lukken met zo'n lamp) foto opgeleverd van deze BP primeur.

Groeten, Vincent

Mooie mysterieuze vogels. Bijzondere ontmoeting!

vriendelijke groet
Paul

@Paul: lamplicht lijkt nachtvogels niet veel te deren, aangezien ze niet gedesoriėnteerd zijn na het vliegen door autoschijnwerpers, sportverlichting etc. Desondanks beperk ik het fotograferen van nachtvogels met een zaklantaarn tot uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld voor foto“s van soorten waar weinig tot geen foto“s van bestaan. In dit geval viel de fotosessie te combineren met onderzoek, dus was mijn geweten schoon.

:
 
Page 1 of 1