Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Altijd lastig om van groepen vogels een aansprekend beeld te maken. Is jou hier goed gelukt. Mooi de massaliteit weergegeven, en de mooie voorgrond met Zeekraal geeft de foto kleur.

Willem

» Last edited by Willem Verhagen on Sun 13 Sep 2020, 14:30; edited 1 time in total

De compositie wordt hier gemaakt door de zich herhalende landtongen met zeekraal....... fraai!

Mooi tafereel, en inderdaad heerlijk die massaliteit. Is dit bij de Flauwers en Wevers inlagen? De kleuren vind ik wel erg intens. De verzadiging wat opgeplust in Lightroom?

Groeten, Vincent

Weet niet precies hoe het daar heet Vincent.
Is iets voorbij restaurant “ de Heerenkeet “ paar kilometer Voor/ voorbij Zierikzee.
De kleur is echt behoorlijk realistisch, iets verzadigd maar heel weinig.

Ik merk het al, ik ken de natuurgebieden, jij de restaurants Smile Dat moest ik dus even opzoeken, en ja, het zijn die inlagen. Prachtig zijn ze inderdaad, met gigantische aantallen vogels. Net als de Prunjepolder aan de andere kant van de weg.

Groeten, Vincent

Prachtig Arnold en inderdaad erg fraai door het ritme van de rode zeekraalvelden!
De wulpen vinden beschutting tussen die velden en bij elkaar.Mooi beeld !
Groet,Fons

Vogels maken soms met elkaar een kunstwerkje, en jij hebt dat goed gezien en omlijst.
Groet,
sieb

Mooi de massaliteit, kleuren van de vegetatie maken de foto af!

Groeten, Thijs

Mooi overzicht van een Hoogwater vluchtplaats, da massaliteit. Leuk hoe de kwelder (het Schor) een natuurlijke omlijsting vormt waarin de vogels beschutting zoeken.

In Zeeland weten ze niet wat kwelders zijn, Hendrik Wink Dit zijn binnendijkse inlagen, en er wordt zoet water op gespuid. Is de rood bloeiende vegetatie dan ook wel zeekraal, zoals Gejo suggereert?

Groeten, Vincent

Inlaag
Een inlaag of inlaagpolder ontstond als in verband met het risico van wegzakken van een dijk een inlaagdijk als reservewaterkering werd aangelegd.

Het gebied tussen een door dijkval bedreigde dijk en een inlaagdijk wordt inlaag genoemd. Doordat de voor de nieuwe dijk benodigde grond doorgaans uit de inlaag werd gehaald ligt het maaiveld laag en is de invloed van zout kwelwater groot. Deze inlagen met karrevelden zijn vaak drassig en ongeschikt voor landbouw en veeteelt. Daardoor bleven ze ook in het verleden vaak braak liggen. Sommige inlagen werden gebruikt als boezem voor het lozen van water uit de aanliggende polder. Andere waren in gebruik als hooiland. Door aanleg van vele greppeltjes werd dan de afwatering geregeld. In de twintigste eeuw kwamen ook deze hooilanden braak te liggen en kreeg de natuur vrij spel.

Wellicht toch voldoende zout voor zeekraal Vincent ?

Groet, arnold

» Last edited by Vincent Vuik on Thu 17 Sep 2020, 8:54; edited 1 time in total

Lijkt me zeer zeker Zeekraal Arnold.

Willem

Nuttige aanvullende info, Arnold. Ik ben geen groot plantenkenner, maar kan best zijn dat de zoute kwel voldoende is daar voor zeekraal, of dat zeekraal ook wel in zoet water gedijt.

Groeten, Vincent

:
 
Page 1 of 1