Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Heel sereen, heel uitgebalanceerd. De lichtcirkels, die hier en daar ook nog een beetje kleur toevoegen, heel bescheiden, steeds kleiner wordend, en uiteindelijk samenvloeiend tot een lichte streep aan de waterhorizon, waarover de zwaan voort glijdt.
Groet,
sieb

Wat een prachtig uitgewerkt idee met een sprookjesachtige uitstraling. Heel mooi!gr
Krijn

Alles moet kloppen bij een opname als deze en dat doet het ruimschoots inclusief de meewerkende Knobbelzwaan het is inderdaad een lichtend feestje.

Groet Kees

Schitterend Vincent wat een prachtig licht.
Gr, Kees

Raak!

Gr,

Peter

Totaal andere aanpak als je vorige zwaan.
Maar zit geraffineerd in elkaar.

Groet,arnold

Mooi hoor........een zwaan in het decor van prachtige parelsnoeren.....
Compliment, Vincent!

Gr.Harry

@Arnold, even naar de exif gekeken: er zaten maar 7 minuten tussen die twee foto's. Maar inderdaad een enorm verschil tussen schuin tegenlicht en pal tegenlicht. Deze heeft ook mijn voorkeur, maar een serie op BP moet een climax hebben hè, en geen anti-climax Wink

Ik ben er ook vanochtend nog even langs gefietst op hetzelfde tijdstip. Er waren nu geen nevels door te veel wind. En zonder nevels knetterhard tegenlicht, waardoor ik alleen nog maar zware contrasten in de foto's kon krijgen, met een zwart silhouet en overbelichte reflecties. Niet het tonen waard, ik ben na 5 minuten weer weg gefietst. Die filtering van de reflecties door de nevels maakt de foto hier.

Groeten, Vincent

Topplaat, heel fraai!

Groet, Richard

Prachtig sfeervol beeld.

Terzijde:
Wat mij opvalt is dat de lichtrondjes een randje hebben en dat er een puntje in zit. Wat zou daar voor optisch verschijnsel achter zitten?

Wat een feestje door de speling van het licht. Fraai.
vriendelijke groet
Paul

@Hendrik, ik heb geen flauw idee. Ik heb civiele techniek gestudeerd, geen natuurkunde Wink Het intrigeert inderdaad wel, omdat je meestal egale ronde lichtjes hebt, zoals in jouw foto van de kanoet of die van Thijs van de tureluurs (alweer verwijderd denk ik).

Groeten, Vincent

Mooi beeld met al die lichtcirkels. Je kan overwegen nog iets meer contrast toe te voegen waardoor de Zwaan nog wat beter uit de verf komt. En wat betreft "maar een serie op BP moet een climax hebben hè,": ik ben niet zo van de series, laat maar direct de meest aansprekende zien zou ik zeggen... Eventueel voorzien van de link naar een blog of website, dan kunnen mensen die meer willen zien dat zelf even doen. Ooit was er trouwens de ongeschreven regel dat we niet meer aan 'uitmelken' zouden doen als ik het mij goed herinner, maar die is allang weer verlaten (dit laatste is trouwens niet van toepassing op deze foto, want dat is volgens mij pas de 2e, dus spreken we nog niet echt van een 'serie' Wink ....
Terug naar de foto: gaaf en mooie compositie !
Groet, Hans

Mooie, originele en kunstzinnige foto. Complimenten!

Groet, Nicole

Eens hoor Hans, dit is ook geen serie maar gewoon een heel ander soort foto. Je merkt ook wel dat de reacties hard teruglopen als iemand meerdere vergelijkbare foto's plaatst. Een tweede of zelfs derde foto moet echt flink anders zijn om van toegevoegde waarde te zijn. Voor wat betreft de "serie" over deze zwaan houd ik het hier ook bij. Een tweeluikje dus. Bedankt voor je reactie en nomi!

Groet, Vincent

» Last edited by vincentvuik on Thu 17 Sep 2020, 17:14; edited 1 time in total

De reflecties maken de foto en je hebt het 'trucje' ontdekt Smile En dat laatste is niet negatief bedoeld want technisch heb je het perfect onder de knie. De achtergrond qua kleur is ook perfect maar zelf vind ik het te statisch, er 'gebeurt' niets en had het er dan ook met de eerste vijf woorden van deze reactie ermee kunnen laten Smile En toch, het idee, de uitvoering en wie weet wat er nog gaat gebeuren......je hebt een mooi stekkie daar en ik hoop en denk dat er nog wel eens wat gebeurt. Dan ben je er en levert het topfoto's op. Goed bezig! en een nomi voor je creativiteit. En Van Harte met je benoeming tot moderator, kritiek en lof zullen je deel worden op deze site met veel 'rare vogels' waarin 'zeldzaamheden' en 'gewone vogels' deel uit maken maar de waardering, dat je het wilt doen, is bij beiden groepen groot en eensgezind. Succes toegewenst!

Groet Kees

@Kees: fotografie is toch ook niets anders dan een verzameling trucjes die je onder de knie moet krijgen? Wink Maar je hebt gelijk, als je eenmaal weet dat je speciale foto's kan krijgen met reflecties en tegenlicht, dan ga je er vaker gebruik van maken. Toch is het licht er maar zelden geschikt voor. Vaak wordt het allemaal veel te fel en te hard, zoals ik al in een reactie richting Arnold schreef. Hier is het dankzij de combinatie van nevels en tegenlicht. Dit is trouwens niet op dezelfde stek als waar ik de futen fotografeerde. Dat was in de brede sloot voor mijn huis midden in de bebouwde kom, dit op de Surfplas net buiten Krimpen.

Groeten, Vincent

Super met al die lichtbolletjes, prachtig beeld Vincent!

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1