Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Op eigen verzoek.
Z. dauma is veel waarschijnlijker en de toch rijke kleuren, speciaal die in de vleugel, wijzen er ook op. Vanwege die restanten van het jeugdkleed zou ik de vogel zelfs als 1th winter willen kenmerken. Z. dauma is de algemene soort, broedvogel en overwinteraar op Taiwan. Z. aurea is een meer op SiberiŽ gerichte soort. Maar formeel zijn deze soorten alleen door vleugelmaten te onderscheiden.

Mogelijk toch een primeur. Beide andere foto's, die van Charly Sax en Eric van der Aa lijken me meer Z. aurea, gebaseerd op plaats (waarschijnlijkheid) en het ontbreken van de bruine kastanjebruine tinten. Maar dat ga ik nog nader bezien.

Waarschijnlijk een primeur (Henk gaat het nog bezien) in ieder geval wel een bijzonder fraaie vogel.
Groet Kees

@Henk - graag, ik heb de artikelen over afstanden tussen P4-5-6 ook gelezen, maar kan daar weinig mee met deze foto's. Op basis van verspreidingskaarten in Lynx Birds of the World leek Aurea mij aannemelijker. Ik had begrepen dat Aurea wel als overwinteraar op Taiwan voorkomt. Maar, heel fijn als jij er een oordeel over kan vellen - dank ! Ik wacht het even af, Hans
Edit: de Dauma foto's inmiddels gevonden

» Last edited by Hans Overduin on Mon 05 Oct 2020, 6:53; edited 1 time in total

prachtige soort en staat er natuurlijk heel mooi op.

Nominatie omdat een eerste foto van zo'n prachtige soort dat natuurlijk verdient! Staat er ook uitstekend op al had ik persoonlijk de vogel aan de onderkant en links nog wat meer ruimte gegeven (als de foto die mogelijkheid biedt natuurlijk).

Gave soort, deze ken ik alleen vanuit de vogelgids. Hele natuurlijke foto, mooi!

Willem

:
 
Page 1 of 1