Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wat een heerlijk duo, Kees. Jaloersmakend!

Groeten, Vincent

Mooie compositie en fraai zo, met die twee uiltjes. Op mijn scherm zie ik toch wel teveel paars in het wit. Ook het hout is niet echt bruin. Bij minder goede lichtomstandigheden heb je dat al gauw als je geen aanpassingen doet op je camera, maar dit kun je ook achteraf corrigeren.

Gr. Harry

Meestal ben ik 's avonds bezig met de fotohobby.
Ik snap ook de commentaren op meerdere van mijn foto's.
Telkens als ik de geplaatste foto bekijk dan zie ik de kleurwijziging en belichting.
Ik moet gewoon meer overdag checken.
Groet, Kees

Als je in raw fotografeert, kun je alles nog corrigeren hoor. In de late uurtjes zit er wel wat meer blauw en paars in het licht. Maar ik denk ook dat het bij jouw foto's net iets te sterk is. Minder hier dan bij de velduil trouwens.

Groeten, Vincent

Wat ik dan een beetje jammer vind is dat deze te paarse foto (en ook die eerder geplaatste Velduil) dan misschien beter eerst in het TA geplaatst had kunnen worden. Uiteindelijk betreft het een "tekortkoming" (kleurzweem) die in de toelatingseisen vermeld staat. Dan had er een verbeterde versie ingediend kunnen worden. Het tafereeltje en de soort zullen hierin wel de doorslag gegeven hebben.

Gr. Harry

Daar kom je op een lastig punt Harry. Plaats je iets in het TA als er vrij eenvoudig verbetering nodig is, of als een foto niet goed genoeg is voor het VA? Dat geldt voor kleurzweem, maar ook voor scherpte, ruis, enz. De een zal blij zijn met een verbeterkans, de ander zal het als een afkeuring ervaren. Wanneer TA, is dan de vraag?

Groeten, Vincent

Eigenlijk zou ik het helemaal niet erg vinden als dit van te voren werd gemeld hoor.
Groet, Kees

Zonder ook maar iets op de foto te willen aanmerken denk ik wel dat zo'n ding als een paarse kleurzweem beter in het TA past dan in het VA. Het is toch een technisch mankement volgens mij. Ik heb zelf deze foto in silkypix met letterlijk 1 muisklik om kunnen zetten in een foto waar geen zweem in te zien is - dus het is absoluut niet zo dat er niets meer aan te doen is, zelfs in de jpg vorm niet. Ik kan geen link plaatsen omdat er iets als een recht op de foto staat, zoals ik hem van birdpix gehaald heb, en hij komt dan niet onder de 400 kb. Dus ik kan het niet laten zien.
Het is een hartstikke leuk tafereeltje dat een groot publiek verdient en waarbij het gewoon jammer is dat die kleurzweem dan eigenlijk roet in het eten gooit.
grtz, josephine

@Kees: mag ik de foto downloaden en een (in mijn ogen) verbeterde versie in mijn persoonlijk album zetten, uiteraard vermeld met wat ik er aan gedaan heb?

Gr. Harry

edit:typootje.....

» Last edited by kruisje2000 on Sat 17 Oct 2020, 14:28; edited 1 time in total

@Vincent: TA plaatsing lijkt me logisch als volgens de BPcriteria er technisch iets aan de foto schort, of dat nou onscherpte, ruis, kleurzweem, oververzadigde kleuren enz. is.Ik begrijp niet zo goed wat dan de twijfel is. Bovendien stond in dergelijke situaties toch altijd bij "zodat een verbeterde versie kan worden aangeboden". Daar zou ik als fotograaf alleen maar blij mee zijn. Nu staat "voor eeuwig" een niet zo mooie/goede versie van dit leuke tafereeltje in het VA en dat vind ik ook voor de maker niet direct een pluspunt.

Gr. Harry

@Harry, ik heb zojuist een nieuwe geplaatst.
Check even of je tevreden bent Wink
Groet, Kees

Harry, je zal begrijpen dat al die dingen gradueel zijn. Er is geen harde grens voor technisch goed of niet goed. Heel veel ruis, kleurzweem of belichtingsafwijking leidt natuurlijk tot een TA met verbetertip (als dat mogelijk lijkt). Maar er is ook een categorie waarbij zoiets wel enigszins aanwezig is, maar niet zo hinderlijk dat het niet goed genoeg is voor het VA. De ene gebruiker zal dan alsnog blij zijn met TA, want zijn foto kan nóg een tikkie beter. De andere zal verzuchten dat het op BP ook wel echt perfect moet zijn, en misschien wel afhaken. Het is maar hoe je erin staat. Er zijn zat gebruikers die nooit een nieuwe poging doen na een verbetertip.

Groeten, Vincent

Helemaal eens met Harry en zonder die kleurzweem is dit gewoon een prachtige foto die veel meer waardering en zeker nomi's verdiend! Gewoon eens gek doen en de foto nogmaals in de herkansing in het VA?

Groet Kees

@Kees van de Wege: in je PA staan wel 2 Steenuilenfoto's, maar dat zijn andere dan deze.

Gr. Harry

@Harry,

Attent van je. Ik wist het niet eens meer.....
Inderdaad andere foto's.
Toen nog niet zo lang de Olympus dus wilde ik toen al checken hoe het er uit zou zien.
Groet,
Kees

:
 
Page 1 of 1