Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Oh, heerlijk om te bedenken wat daar aan de hand was. Jouw bijschrijft snijdt wel hout in elk geval. Scholekster heeft zich laten provoceren door die Kokmeeuw en wil vol de aanval inzetten, terwijl de partner dingen zegt als 'laat nou maar', 'rustig nou', 'laat je opnaaien door die hufter' en ga zo maar door Smile .. Groet, Hans

Je kunt er als mens allerlei scenario's bij verzinnen, maar mij lijkt het volgende aan de hand. Scholeksters zijn territoriaal op de intergetijdengebieden, vaak 'wad' genoemd. Een adulte Scholekster duldt dan geen subadulten in zijn territorium en wanneer deze niet verdwijnt wordt die aangepakt. De reactie van de Kokmeeuw is waarschijnlijk een reactie op de herrie die de jongere Scholekster maakt.

Bijzonder moment vastgelegd. En de titel heb je er nu goed bij bedacht.

Groeten jacolien

Ja voortschrijdend inzicht hebben we allemaal nodig. Mooie tekst en foto.

Leuk moment, fraai helder beeld met mooie kleuren. Knap belicht.
Toepasselijke beschrijving... hopen dat het vogelvirus niet te veel slachtoffers maakt...

Groeten, Thijs

Een leuk beeld, waarbij je je van alles kunt bedenken. Maar of de vogels zich realiseren wat je in je beschrijving hebt geplaatst?

Willem

@ Hans Overduin, zeker heerlijk om te bedenken wat er aan de hand is bij zo'n foto. Zo zit ik vaak te lachen achter de computer als ik zo'n foto zie. Mijn fantasie gaat dan aardig aan de loop. Jouw fantasie over deze foto vind ik ook erg leuk. Misschien zijn er nog meer bird pixers die een eigen scenario fantasie kunnen verzinnen bij deze foto? Ik hoor het graag als jullie fantasie op hol slaat.

@Henk Baptist. Volgens mij zit jij met je gedachten dicht bij de waarheid. Ik had geen idee wat er nou precies aan de hand was. Volgens een vogelaar die naast mij stond verzamelen de scholeksters zich voor het broedseizoen in een Soos en werd de jonge scholekster niet geaccepteerd in hun nabijheid. Hij wist niet met zekerheid dit gedrag te verklaren, maar dat was zijn opvatting over dit tafereeltje.

@Thijs, @ Willem, ze zullen het zich niet realiseren, inderdaad nu maar hopen dat er niet te veel slachtoffers vallen.

Heel leuk, deze interacties in beeld.
Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1