Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Daar is ie dan! Compliment Thijs.

Was een mooi dagje man!
En geluk gehad want vandaag waarschijnlijk inderdaad weg.

groeten,

Carlo

Wat een mooie soort, Thijs! En hij staat er nog best mooi op ook.. Groet, Kees

Mooi dat je dat weer gelukt is. Eerlijkerwijs moet ik er wel bij zeggen dat de drukke achtergrond wat afleidt. Maar de soort vergoedt veel.

Willem

Bijzondere waarneming Thijs.
Ondanks de slechte weersomstandigheden toch nog een mooie foto aan overgehouden.

Groeten Frank

Mooie waarneming Thijs , alleen een beetje jammer maar als er eentje geplaatst word van het land van herkomst word er nauwelijks op gereageerd, en nu lijk is het een beetje een wereldwonder deze verdwaalde gast ..
Grt
Charly

Ik zat er op te wachten. Wanneer komt de eerste foto van de vale lijster op BP na de waarneming in het hoge Noorden. Volgens waarneming.nl was het er erg druk en heb ik vele matige foto's voorbij zien komen. Deze vind ik zeker met wat ik gezien heb de absolute winnaar en daarom de combinatie zeldzaam en fraai vastgelegd een nominatie waard.

Groet Wouter

Staat er mooi op deze gast uit verre oorden, in alerte pose en met een fijn herfstaccent .

Groet, Ane

» Last edited by anevanrees on Tue 17 Nov 2020, 21:13; edited 1 time in total

Je hebt er nog een aardig plaatje uitgesleept op die afstand!

Zie hem nu pas, ben daar gisteren ook geweest, Corona bestond voor velen niet, heb mij daar dus niet tussen gepland.
Kan dit gedrag niet begrijpen,jezelf en anderen in gevaar brengen, en dat voor een vogel.
Wel de beste foto van deze soort die ik tot nu toe heb gezien.
Vr gr Lubbert

Mooie waarneming/opname Thijs en mazzel dat hij er nog zat.

Apart Lubbert, er zelf ook geweest zijn en dan het gedrag niet begrijpen?? Vind dit maar een bewijsplaatje en als ik zag op waarneming hoeveel mensen daar op 1 dag geweest zijn........Een soort bijschrijven op je lijstje gaat dan blijkbaar boven de gezondheid van zovelen. Jammer. BP hoort ook zijn verantwoordelijkheid te nemen. DB doet dat wel. Houdt het daarom voor gezien op deze site.

Groet Kees

» Last edited by LeerdammerKees on Thu 19 Nov 2020, 1:01; edited 1 time in total

Apart dat je de site verantwoordelijk stelt voor gedrag van fotografen en vogelaars waarvan er waarschijnlijk maar een minderheid lid is van BP.
gr
G

Ik vind het jammer als Kees hier zou weggaan, om zoiets. Ik snap de mensen wel die naar zo'n twitch gaan, ook al is het alleen maar voor het lijstje. Je zult overal waar groepen mensen aanwezig zijn zien dat niet iedereen zich houdt aan de afstand, en dat kan ook gewoon maar uit enthousiasme zijn, dat je het even vergeet.
Birdpix is hier inderdaad niet verantwoordelijk voor - en hoeft dat m.i. ook niet te worden.
Bij birdpix gaat het om de mooie foto's. En niet over hoe braaf men is.
Dat gezegd hebbende: deze foto vind ik, vergeleken met andere foto's van Thijs, behoorlijk onder de middenmaat. Vergeleken met de andere foto's die ik op waarneming zag, springt hij er boven uit.
Moeilijk om dan echt objectief te zijn. Als ik goed kijk, denk ik dat de focus ook wat achter de lijster zit .....
Evengoed, ik kan me het enthousiasme goed voorstellen, ik zat zelf ook te popelen om dat beestje te gaan bewonderen, maar er waren nogal wat dingen waardoor dat niet ging.
Dus enige jaloezie in deze is mij niet vreemd.
Maar het zou fijn zijn als bij een twitch de fotografen zich ook goed aan de afstand houden, enthousiast of niet. Want er zijn inderdaad medefotografen die graag veilig naar zo'n vogeltje gaan kijken. En ook al hebben die hun eigen verantwoordelijkheid (gewoon niet gaan), hun enthousiasme is net zo begrijpelijk wanneer ze wel gaan, en waarom zouden zij zich dan meer moeten inhouden dan de anderen?
We zijn het denk ik allemaal spuugzat, die corona!

grtz, josephine

@Kees, DB doet niks anders dan BP. Daar zijn ook gewoon foto's van de soort zichtbaar. Dus die redenering snap ik niet. Als je om die reden BP verlaat vermoed ik dat er meer achter zit. Zou het jammer vinden als je de site verlaat...

Het is zeker geen hele goede foto, maar een toonbare bewijsplaat en de 2e voor BP, dat laatste was voor mij de hoofdzakelijke reden om de foto te plaatsen. Je kan lang discussiėren over wat wel en niet kan in deze periode. Het hele leven is momenteel zo'n beetje volledig online, zo'n twitch is voor mij een uitzondering. 99% van de tijd houdt men zich bij zo'n twitch aan de regels en het speelt zich allemaal in de buitenlucht af. Een gemiddeld rondje door de supermarkt lijkt me 'gevaarlijker'.

Groeten, Thijs

» Last edited by thijsglastra on Fri 20 Nov 2020, 18:58; edited 1 time in total

Ha Thijs, ik had deze foto even gemist. Zeker geen verkeerde foto van deze spectaculaire soort, mooi dat het gelukt is. Groet, Hans

:
 
Page 1 of 1