Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik zie nog steeds een klein beetje een halo, maar inmiddels moet je het weten om het te zien. Misschien moet je bij techniek / bewerkingen aangeven wat je precies doet. Misschien is er iemand die bedreven is met Photoshop die je tips kan geven hoe je een vogel op kan lichten zonder het risico te lopen dat er een halo ontstaat. In Lightroom licht ik meestal alleen de schaduwen op (in de hele foto of een cirkeltje om de vogel heen). Dat laat de lucht meestal ongemoeid, omdat die vooral middentonen en hooglichten bevat. Ik blijf bij lokale bewerkingen meestal van belichting en contrast af, omdat die er wel voor zorgen dat je aan het complete histogram trekt, waardoor je een lichte of donkere vlek te zien krijgt. Maar dingen werken soms in PS net anders dan in LR. Maar mooie foto van het biddende torenvalkje!

Groeten, Vincent

@ Vincent, dank voor de uitgebreide tips. We gaan e.e.a. nog eens uitproberen.
Groet, Hillebrand

@HiIllebrand, ook bij PS is het heel goed mogelijk om alleen de schaduwen op te lichten. Inderdaad werkt ook dan oplichten in kleine stapjes beter dan te veel ineens. Soms helpt het ook om, in plaats van of naast het oplichten van de schaduwen, het contrast iets te verminderen.
Groet, Erna

@Erna, dank voor je reactie.
Ik heb nog voldoende opnames liggen van deze torenvalk om de komende dagen eens wat te experimenteren in PS met het oplichten van vogel.
Groet, Hillebrand

:
 
Page 1 of 1