Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie foto, Michel. Goed om te zien dat je feedback op eerdere foto's in de praktijk hebt weten te brengen. De ruis is hier veel minder sterk aanwezig dan in je eerdere foto's. De rijstzak stabiliseert inderdaad perfect. Misschien had je nog wat puntjes op de i kunnen zetten door de schaduwen (o.a. rond het oog) wat meer op te lichten. Maar ook nu een mooie foto met fraaie achtergrondkleuren.

Groeten, Vincent

Dank je wel Vincent! Met schaduwen oplichten bedoel je dan dit alleen toepassen rondom het oog zodat de scheiding van het oog / oogleden beter uit de verf komt?

Precies dat. Je hebt nu het contrast wat verhoogd. Daardoor worden hooglichten wat lichter en schaduwen wat donkerder. Misschien was het origineel al wel wat beter rond het oog. Verder kan je er voor kiezen om de schaduwen in je complete foto wat op te lichten, of om het inderdaad selectief rond het oog te doen, bijvoorbeeld via een radiaalfilter. Gebruik je Lightroom of iets dergelijks? Bijna elk programma heeft functionaliteit om dit eenvoudig te doen.

Groeten, Vincent

Hij is mooi hoor. Spel van licht en donker op de vogel. Daarbij een hele fijne achtergrond.
Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1