Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi Henk! Ik heb een aantal jaren geleden ook in januari op dezelfde draad een roodborsttapuit gefotografeerd. Blijkbaar overwinteren deze fraaie vogels regelmatig in dit gebied. Groet, Kees

Mooi met de oranje/gele achtergrond. Het lichtrandje is eigenlijk alleen onder zijn achterste wat fel voor mijn gevoel.

Willem

Mooi met die gouden achtergrond. Het lichtrandje stoort ook mij niet. Het vermijden van uitgebeten wit is geen wetmatigheid.

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Wed 13 Jan 2021, 10:46; edited 1 time in total

Jaren lang heb ik gedacht dat de roodborsttapuit niet in Nederland te zien was - maar zoals je aan deze foto ziet, en ook mijn eigen ervaring inmiddels is dat niet zo. Maar dat je hem dan zo mooi dichtbij in beeld hebt, met dat mooie licht, dat is denk ik toch wel een uitzondering.
De achtergrond is prachtig hier, en de belichting op de vogel vind ik ook heel mooi.
De lichtrandjes vind ik dan wel weer jammer - zeker bij de kop, ik probeer ze altijd te voorkomen door onder te belichten, zodat er in elk geval in de raw wel detail in het wit aanwezig is. Zo kun je dan in de bewerking proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen maar een uitdaging is het wel, hoe je het ook doet. Ik vind het zeker geen reden om zo'n foto af te keuren hoor.
Op dat wit na vind ik hem namelijk heel mooi.
grtz, josephine

Je zou bijna denken dat het hoogzomer is!
Prachtige opname met deze kleuren.
Gr. Hillebrand

Heerlijke foto, fijne kleuren en mooi van scherpte en detail. Lichtrandje denk ik lastig te vermijden. Er zijn ook wel overwinterende RBT in Nederland, dus niet zo gek. Groet, Hans

Mooi beeld, spannend met zulke opnames ("Kon nauwelijks in de zoeker zien wat ik aan het doen was") wat er uit rolt. Resultaat mag er zijn. Hier op 10 fietsminuten van mijn huis zitten ook een paar overwinteraars, groet ze altijd even als ik passeer.
Groet,
Sieb

Mooie foto! Heel scherp met warme kleuren, leuk om dit in de winter te vinden.

:
 
Page 1 of 1