Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtig, deze, Vincent,
Mooi (be)licht en prachtige kleuren. Topper!

Gr. Rijn

Heel goed gelukt, vind het wel grappig om te zien hoe klein de vleugels lijken in vergelijking met het bolle lijfje Smile

Groet, Henri

Wat een gave plaat zeg. Mazzel dat je die beesten bij het juiste licht trof natuurlijk, maar dan nog moet je dit maar eens voor elkaar zien te krijgen.
Randje er boven bijgestempeld is wel goed te zien maar mag de pret niet drukken.

"vluchtig" en toch het oogje nog goed zichtbaar, prima resultaat.
grt. Guido

Dat zijn ze ook, Henri! Ook van achteren bezien hebben ze van die grappige kleine uitstekende vleugeltjes die niet eens bij elkaar komen.

Groeten, Vincent

Leuk moment, Vincent - en verdraaid knap gepakt! Inderdaad, fraai die vleugeltjes in verhouding tot het lichaam. De bovenrand zou ik (tip!) nog even opnieuw doen, je ziet de herhaling Wink. Groet, Hans

Prachtig vliegbeeld, Vincent.

Groet, Leo

Tja, hoop niet dat ik nu iemand ( en bewonderaars ) voor het hoofd stoot, dat is echt niet de bedoeling.
Maar wil toch wel een wat ander geluid laten horen.
Zijn toch vaak hele elegante vogeltjes die baardmannetjes.
Maar hier is het toch echt net een opgeblazen varkentje met rudimentaire vleugeltjes.
Elegantie en verhoudingen zijn ver te zoeken.

Groet, arnold

Errug mooi, maar toch ietsje jammer van het wat slordige kloonwerk linksboven.
Neemt niet weg dat het een mooi moment was en niet eenvoudig om te pakken.
gr
G.

Heel mooie opname,
Groet, Henk5

@Gejo, Hans, Gerard, even te veel op rechts gefocust (dat was lastiger voor me). Links kan inderdaad beter. Randjes erbij maken is niet zo mijn specialiteit. Maar ik zal dat stengeltje links bovenaan in het origineel nog eens onder handen nemen.

@Arnold, ik vond het koddige aan deze foto juist leuk. Als je ze ziet vliegen hebben ze ook daadwerkelijk hele kleine vleugeltjes, waarmee ze een soort van snorrend rond vliegen. En dan die opgezette veertjes. Het was -10 he. Zittend ogen ze wel eleganter, helemaal met je eens.

Groeten, Vincent

Heel leuk om je proces te lezen. Je had er gelukkig goed veel licht bij. Klasse!

Prachtige foto Vincent
Gr Kees

prachtig
mvg
steppeke

Ik geef het je te doen, een vliegende Baardman tussen het riet en dan nog vrij ook.
Mooie scherpte en licht!

@d

Gave plaat Vincent!
Da's altijd lekker thuiskomen.
Zo te zien draait de vogel zich net naar links, waardoor het lijfje er wat gedrongen uitziet, maar dat verandert weinig aan het prachtige beeld!

Groet,
Bert

Mooi Vincent, niet makkelijk opvliegend tussen het riet vast te leggen.
Knap gedaan.

Groet Peter

Bedankt allemaal voor jullie reacties en nominaties! Wordt gewaardeerd.

Groeten, Vincent

Knap vliegbeeld, ziet er mooi uit.
Reepjes bij maken voelt voor mij altijd een beetje onwerkelijk, maar dat komt natuurlijk ook doordat ik die kunst zelf helemaal niet machtig ben 😢
Groet,
sieb

Dank je, Sieb. Ik doe het ook bij hoge uitzondering hoor. Het kost me behoorlijk wat tijd. Maar zonde als je een mooie foto hebt weten te produceren, maar de vleugelpunt raakt net de rand van die foto. Dan is hij gewoon niet het tonen waard. Dan maar een reepje eraan vast maken door het stempelen van stukjes uit de originele foto, gladstrijken van randjes, enz.

Groeten, Vincent

Niets persoonlijks, ik hoop dat je dat accepteert. Maar een mooie foto met zo'n duidelijk (en in de reacties benoemd...) cloonspoor verwachtte ik niet in de database.
Zelf zou ik het wel toejuichen als in zo'n geval je de kans zou krijgen om een verbeterde versie te uploaden in plaats van deze met een 'gebrek'. Dus niet een nieuwe plaatsing van dezelfde foto, maar de mindere foto vervangen door de betere bewerking en dan daarmee wel terecht naar de database.
GJ

Hele knappe plaat Vincent! Scherp, mooie setting en prachtig licht.... Vliegt net ietsje van je af, maar dat mag de pret niet drukken, verder namelijk enkel lof!

Groeten, Thijs

Dat zou mooi zijn, Gert-Jan. Alleen jammer dat het systeem van Birdpix het niet mogelijk maakt om een foto te vervangen zonder ook alle reacties en nominaties te wissen. Dat is ook weer zonde.

Groeten, Vincent

@Vincent: Een foto vervangen is een fluitje van een cent. Maar alleen de systeembeheerder kan dat doen. Het bewuste bestand van de foto op de server kan door de systeembeheerder worden vervangen door de aangepaste foto, maar dan moet de naam wel hetzelfde blijven. Een gebruiker van de software kan dat inderdaad niet, tenzij hiervoor een aparte voorziening is getroffen.
IT-mensen zeggen bijna altijd: "het kan niet". Mijn ervaring is dat alles kan, maar dat meestal de IT-mensen het niet willen, omdat het vaak wat meer werk oplevert.
Ergo: het kan wel, maar dan wel met een omweg. Wink

Groeten, Peter

Knappe foto, Vincent, en wat had je hier mooi licht. En vlug zijn ze.....En dat reepje boven erbij klonen had voor mij niet gehoeven, niet zo belangrijk of die vleugelpunt boven meer ruimte heeft. Goed spul trouwens, die systeemcamera's...dub er ook een beetje over maar het moet dan wel Nikon blijven.

Groet Kees

:
 
Page 1 of 1