Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Wat een geweldige foto!

Lastig he, die kleuren bij dit soort lichtomstandigheden. Misschien handig om dan wat meer technische info te geven over je foto en de nabewerking, dan kan je het daar ook weer over hebben. Dat paars-blauwe hoort er wel bij. Het is voor zonsopgang niet eens echt nodig om witte zwanen echt wit te laten zijn. Ik zou misschien zelf de foto wat donkerder afwerken, zodat het roze meer paars-blauw wordt. Dat doet misschien meer recht aan de donkere situatie? Maar ook nu sfeervol en mooi.

Groeten, Vincent

Vincent, toen ik de foto maakte was het behoorlijk donker. Ik had de iso op 800 staan en dat vind ik het maximale voor deze camera. Maar dat betekende dat de sluitertijd maar 1/30 was. Met statief lukte dit maar net. Gelukkig dat de zwanen heel langzaam dobberden. Vijf minuten later vlogen de zwanen weg en toen was het al wat lichter: iso 500 diafragma 3,5 en sluitertijd 1/100. Maar toch te weinig licht om de zwanen er scherp op te krijgen.
Ik heb de foto in LR bewerkt op de normale manier, maar nu dus wel de verzadiging van de kleur Magenta wat verminderd. Ik heb nog bekeken hoe de foto werd als ik hem wat donkerder zou afwerken maar dat vind ik toch wel somber worden. Ik heb ook nog foto’s van de dagen daarna en toen was er heel ander licht bij de zonsopgang. Daar zal ik ook nog eentje van uploaden.
Groeten jacolien

Wat een prachtige sfeer in deze foto. Mooi gedaan.

Groet,
Alwin

Mooi sfeertje. Ik vind de foto wel wat te paars en weinig detail in het water, teveel ontruist?

Groet Kees

Wat een weidse lucht in schitterende tere kleuren.
Zit daar nou op het dammetje boven de meest rechtse zwaan een slechtvalk? Maar zouden die andere vogels (scholeksters?) dan rustig blijven zitten?
Groet, Hans

Uitdagende omstandigheden, zeker met een camera die niet gespecialiseerd is in weinig licht. Herkenbaar Wink

Groeten, Vincent

Wat goed dat je dit ziet, Hans. Er zat daar inderdaad een grote roofvogel. Eerst dachten we de Zeearend. En toen we, vlak nadat deze foto genomen was, hem beter wilden bestuderen was hij gevlogen. Toen ik hem later op de foto terug zag leek het inderdaad meer op een Slechtvalk. De ganzen waren wel steeds onrustig en vlogen telkens op.
Groeten jacolien

Sfeervolle foto, ondanks de lastigere omstandigheden een aansprekend beeld.
Wat zijn al die vlekjes in de lucht eigenlijk, sensorvlekken?

Groeten, Thijs

Thijs, die vlekjes in de lucht zijn geen sensorvlekken maar vogels. Ik heb mijn andere foto’s ook nog bekeken en op sommige kon je ze duidelijker zien. De dag daarna was de lucht schoon.

Groeten jacolien

Prachtig beeld met al die verschillende paarse tinten.

Groet, Leo

:
 
Page 1 of 1