Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie foto (er zit mooie diepte in), inclusief een prachtige ode aan een groot fotograaf. Jammer dat we geen beelden van hem meer op Birdpix zien. Als je nog contact hebt, wie weet kan jij hem verleiden tot een comeback Wink

Groeten, Vincent

Ik ben niet zo van het zwart wit maar deze foto vind ik indrukwekkend.
grt. Guido

Helemaal met je eens, Kees.
Als editor op Nederpix heb ik zo'n beetje alle foto's van zoogdieren op die site nagelopen (en de namen gestandaardiseerd) en kwam daarbij heel wat werk van Jan van der Greef tegen. Ongelofelijk wat die man heeft gepresteerd. Petje af.
Overigens: ik vind dit ook weer een hele fraaie foto, zeker ook door die nietige mensjes linksonder.
gr
G

Fraai totaalbeeld waarop veel te zien is.
Een hemel die leeggeschud wordt door massa’s invallende Spreeuwen, de in nevel verdwijnende ‘s winters grootste kerstboom van ons land en last but not least een hommage aan Jan!
Sterke foto!

Gr.
@d

Je hebt er mooiere foto's van schrijf je, en ik vind deze al zo mooi. De vogels duiken hier naar beneden, begrijp ik, het roept bij mij iets op dat opstijgt en met de wind wordt meegevoerd. Heeft ook iets verontrustends (Tsjernobyl, wolk radioactief materiaal, dringt zich aan mij op, wellicht door het sobere zwartwit). De mens oogt nietig. Mooi, passend detail, dat het Jan van der Greef is, bevlogen persoon.
Sieb

Dank! mensen. @Vincent, het zal inderdaad leuk zijn als we op BP weer eens een 'van der greefje' zien. Heb wat beelden van hem voorbij zien komen op sociaal media en die zullen niet misstaan in dat nieuwe creatieve album. Bestaat dat überhaupt nog Smile Aangaande deze groep spreeuwen, een omwonende heeft het enige tijd geleden voor elkaar gekregen de groep met vuurwerk te verjagen van de oude slaapplaats, ze kozen daarna voor een locatie die qua omgeving 'te lelijk' was maar zag dat ze weer een nieuwe slaapplek hebben ten westen aan de rand van IJsselstein. Een 500.000 zag ik op waarneming dus mocht je daar in de buurt zijn, een aanrader!

Groet Kees

» Last edited by LeerdammerKees on Sun 28 Feb 2021, 22:59; edited 1 time in total

Haha, dank voor de tip, maar ik ben gisteravond al geweest. Stom genoeg had ik alleen mijn 100-400 bij me, waar ik werkelijk alles mee doe qua vogels. Maar het spektakel was zo dichtbij de plek waar ik stond, dat ik uiteindelijk bijna alleen foto's en filmpjes met m'n telefoon heb kunnen maken. Ik hoop dat er deze week nog meer avonden met een mooie zonsondergang komen. Dan ga ik nog een keer langs mét meerdere lenzen in de tas. Dinsdagavond lukt misschien.

Filmpje

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Sun 28 Feb 2021, 23:42; edited 1 time in total

Mooi hoor, dat is altijd genieten zo'n zwerm. Leuk dat je Jan van der Greef ook erbij hebt staan. Die kans had ik ook benut. De foto's/belevenissen van Jan zijn ook altijd mooi.

@Vincent, aha Smile Mooi filmpje! Zelf gebruik ik de Nikon 50mm 1.8 voor 'grote wolken' (qua scherpte voor dit soort fotografie beter dan de Nikkon 16-35mm 4.0) maar vaak ga ik verder weg staan voor betere achtergronden en gebruik ik de 200-400mm. De aanwezigheid van slechtvalken zijn garantie voor 'show' (die kiezen hoogte en zetten dan de aanval in en daar hebben die spreeuwen het niet op) evenals die razendsnelle smellekens maar sperwers zijn te traag in volle vlucht en dat weten ze. Die veroorzaken dan weer paniek op de slaapplaats. Qua zonsondergangen zijn de vooruitzichten deze week prima dus ik wens je alle succes toe!

Groet Kees

» Last edited by LeerdammerKees on Mon 01 Mar 2021, 0:30; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1