Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik vind de kleuren erg mooi. maar het plaatje zelf vind ik zelf helaas niet gelukt, maar dat is mijn bescheiden mening.

Groet, Jan

Schitterend!

Gr. Harry

Jaren geleden zou ik hebben gezegd: mislukt, want ik zie nergens genoeg scherpte. Maar door hier op bp jarenlang foto’s de revue te zien passeren is dat focus letterlijk verschoven naar de achtergrond. Van der Greef en anderen hebben daar duidelijk mijn visie over bijgesteld. En nu zeg ik, kijkend naar jouw plaat Vincent : prachtig , wat een fijne dynamiek in die vleugelslagen. Ik geniet hiervan. Compliment.

Geslaagd beeld, Vincent - kleuren en beweging zijn prachtig, deze soort leent zich hier goed voor. De bovenste 2/3 van het beeld zijn perfect, ik twijfel nog een beetje over het onderste deel. Daar komt een andere kleur in beeld, en een andere richting van de beweging, waarbij ik met afvraag of het toevoegt of afleidt. Toch blijft het beeld overeind, erg mooi (en nomi) !
Groet,
Hans

Op zich houd ik wel van dit soort beelden. Jammer dat op voorste koppen het licht wat minder goed uitpakt en net iets meer scherpte op de koppen zou wat mij betreft ook welkom zijn.
Die onderste diagonale lijnen geven een mooie dynamiek, maar er zou een reepje 'groen' vanaf kunnen voor mijn gevoel.

groet Ben

Erg geslaagd, mooie dynamiek en lichtval

Heerlijk, wat een mooie foto.
Truus

Mooi kunstwerk!

Groet Wouter

Dit was voor mij wel even een drempel hoor, om deze foto hier te laten zien. Leuk dat de meesten van jullie dit toch ook kunnen waarderen! En als je het niks vindt (zoals Jan) dan mag je het natuurlijk ook laten horen. Alle begrip daarvoor.

Groeten, Vincent

Technisch heel mooi gedaan. Een foto vol dynamiek met mooie sfeervolle kleuren. Ook de groene rand onderaan doet de foto wat mij betreft goed. Ik vind het een heel mooi beeld.
Zal altijd wel een kwestie van smaak blijven of je dit mooi vindt of niet en of de foto in dit album thuishoort.
(Heb ik ook bij de foto van de ekster van Kruisje2000 die met een houtskoolfilter bewerkt is. Ook die afbeelding vind ik verder wel mooi)

Groet,
Alwin K.

Ja, hier houd ik wel van. Zelf zou ik ook de onderste rand eraf halen. Daar wordt de foto rustiger van en valt de aandacht op de dynamiek van de zwanen.

Groeten jacolien

Ik heb hier wel moeite mee.
Voor mij is het te vaag.

Erik

Om eerlijk te zijn vind ik deze niet geslaagd.
Ik hou erg van bewogen beeld en zeker in combinatie met mooi licht, maar dit beeld spreekt me niet zo aan. De zwanen vliegen te veel voor elkaar waardoor het voor mij een heel rommelig geheel word.

Groet, Henri

Helaas Vincent, niet mijn ding. Als deze foto scherp geweest was, dan had deze waarschijnlijk door het kleurrijke geheel wel gescoord bij mij.

Groet Peter

Mooi!!

Kritische reacties had ik wel verwacht. Ik ben al blij verrast door de positieve reacties en nominaties.

Onderste reep eraf kan ik in mee komen, maar dan zou ik alleen het donkere groen eraf halen.

Te vaag, te onscherp, ja misschien was 1/4 wat té gek, en had ik het op 1/10 of 1/20 moeten houden. De wiekslag van de zwanen is traag, maar ook dan zou er nog wel voldoende dynamiek in gezeten hebben. En de koppen van de zwanen waren dan waarschijnlijk scherper geweest.

Te veel door elkaar heen, kan ik me ook wel wat bij voorstellen. Als het één of twee zwanen waren geweest, was de dynamiek waarschijnlijk wat meer gestructureerd.

Ik blijf het beeld zelf toch wel aansprekend vinden, ook al kan ik meekomen in veel van jullie punten. Maar ik houd jullie feedback in mijn achterhoofd, wie weet volgt er nog wel eens een strakkere versie. Bedankt voor jullie onderbouwde reacties!

Groet, Vincent

Leuk experiment Vincent. Ik hou hier wel van.
Het engelachtige effect vind ik mooi, vooral met die gouden glans erachter.
Ben het wel met Henri eens, dat het zwanenbeeld wat rommelig is omdat er vier door elkaar heen, in elkaar oplossen.

Groet,
Bert

Op zich vind ik het wel een heel mooi beeld, maar ik mis toch op sommige delen wat scherpte en ik geloof dat dat ook wel heel moeilijk zal zijn met het meetrekken van de camera.

Groet Ties.

Geslaagd! Misschien iets ruimer kaderen?

Het heeft zeker wat zo, mooie kleuren er bij en je zit even goed te kijken hoeveel zwanen het zijn. De koppen voldoende herkenbaar. Ze komen alleen i.m.o. net niet optimaal los van de achtergrond o.i.d., ik mis nog iets van contrast denk ik. Wellicht daar nog wat mee spelen, maar verder vind ik hem geslaagd!

Groeten, Thijs

@Thijs, ik heb de helderheid en het contrast hier al flink opgeschroefd, vooral op de koppen. In het origineel verzopen de koppen nog sterker in de achtergrond Smile

Groeten, Vincent

Al een paar keer naar gekeken, de plaat blijft trekken, dat betekent dat ik hem aantrekkelijk vind. Moeilijk aan te geven wat het is, gaat meer om het gevoel dat het bij mij oproept, iets van vluchtigheid, vergankelijkheid, voorbij gaan, door voorstelling en kleuren vermoed ik. Dat het er vier zijn, vind ik op een bepaalde manier wel spannend, zo van, kijk nou eens, daar, en daar ook nog, beetje een ontdekkingsreis.
En dat alles dan wel tegen een zwarte achtergrond.
Groet,
sieb

Bedankt voor je reactie, Sieb. Het is ook moeilijk te objectiveren, dit soort beelden. Ik heb de foto ook niet direct laten zien hier, maar bleef er toch iedere keer bij stil hangen als ik door mijn foto's heen keek. Dus toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Leuk dat je het kan waarderen.

Groeten, Vincent

:
 
Page 1 of 1