Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Heel erg leuk die combi!
GJ

Aparte combi ja. Ze staan er heel leuk op, zo samen. Bij mij hebben drie bezoekjes alleen maar één keer de kuifduikers op flinke afstand opgeleverd helaas. Wel opvallend hè, dat individuen zo sterk verschillen in het wisselmoment van winterkleed naar zomerkleed. Maanden geleden zag ik al kokmeeuwen met zwarte kop, terwijl er vandaag nog steeds een flink deel met hun winterkleed rondloopt.

Groeten, Vincent

Mooi Hans!
Ik ben 2 keer geweest, 2x gedipt.
De laatste keer waren ze gemeld om een uur of 4 en ik was er om half 5 🤦‍♂️.
Dus stel ik me tevreden met jouw mooie plaatjes (en die van de anderen die meer geluk hadden dan ik).
Ook fraaie plaatjes op je site!
gr
G

Allebei op de foto krijgen is toch een hele mooie bonus. Leuk ze zo samen te zien.

Groet,
Alwin K.

» Last edited by Alwin K. on Thu 08 Apr 2021, 14:04; edited 1 time in total

In principe zou het een topfoto kunnen zijn.
Helaas is dit weer een voorbeeld van de veel te lichte afwerking die momenteel mode is op Birdpix.

@Henk: leg eens uit? Los van dat ik je reactie behoorlijk lomp vind en je volgens mij 'is' en 'ik vind' hier door elkaar haalt, ben ik natuurlijk nieuwsgierig waarom dit 'veel te licht' 'is' ..
Groet, Hans

Leuke combinatie die twee kleden. Ziet er guur uit met die natte sneeuw of regen, maar geeft wel goed de tijd van het jaar weer.

Gaaf, zo'n duo in verschillende kledij!
Leuk hoe die rode oogjes eruit springen.
Ik vind de foto ook licht, maar wel mooi licht!

Groet,
Bert

Henk, je bent een beetje op oorlogspad de laatste tijd nadat je foto's een aantal keer in het TA zijn beland vanwege te donker. We kunnen het toch wel vriendelijk houden hopelijk? Wat wij als criterium aanhouden is dat de detaillering en contrasten voldoende moeten zijn. Dus geen fletse overbelichte foto met nagenoeg uitgebeten witte delen. Ook geen groezelige onderbelichte foto's met donkere delen zonder detail. Daartussenin zit een bereik waarin het een kwestie van smaak is. Hans houdt van vrij licht. Prima, ik vind het mooi. Sommige anderen houden van donker en wat harder contrast. Ook prima, kan ik ook waarderen op z'n tijd. Zolang je maar binnen de bovenstaande grenzen blijft. En dat vonden wij jouw foto's toen niet. Daar hadden de donkere delen geen detail meer en het wit was grijs.

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Thu 08 Apr 2021, 19:50; edited 1 time in total

Mooi beeld zo met beide kleden, Hans. Ik had ze vanochtend ook bij elkaar zwemmend. Vergeleken met jouw foto leek de vogel, die nog meer in winterkleed is, vandaag al weer wat meer kleur te hebben.

Groet, Leo

Toch voel ik wel met Henk mee. Ik hou zelf ook van meer natuurlijke kleuren en contrast (hoewel ik bij de bewerking aanwijsbaar zelf ook wel eens de mist mee in ga). De foto van Arjan vind ik wat kleur betreft veel mooier. De situatie op deze foto is wel veel leuker.
Vg Loek

Ik vind um schitterend, mooi helder beeld, de voorste lekker scherp en de tweede in de achtergrond + wat sneeuwvlokjes als mooie bonus! Super!

Groeten, Thijs

Fijne plaat Hans, super!

Groet,
Arjan

Dank allemaal voor de reacties en nomi's.
@Loek: dat is natuurlijk helemaal prima, zoals Vincent al aangeeft vindt iedereen iets anders mooi, en wat je in de ene foto misschien wel aanspreekt, spreekt je in de andere niet aan. Daarvoor is het reactieveld ook bedoeld volgens mij. Om te laten weten wat je ervan vindt en eventueel suggesties hoe de foto volgens jou nog mooier zou kunnen worden. Zoveel mensen, zoveel meningen Wink . Edit: De foto van Arjan is trouwens in andere kijkrichting gemaakt, waardoor je (in dit geval warme) reflecties hebt van de omgeving, in mijn foto is de reflectie alleen die van een bewolkte lucht (koel, wit).

» Last edited by Hans Overduin on Fri 09 Apr 2021, 18:27; edited 1 time in total

Ik was deze helemaal vergeten te nomineren, alsnog dan maar! Dat is het lastige als je de foto ook al op facebook gezien hebt, geen nieuws meer!
Maar wel even mooi.
Gaaf
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1