Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Een bijna kleurloze foto al zijn er meerdere tinten bruin.
Maar daarom niet minder mooi.
Had van mij rechts iets meer ruimte mogen hebben.

Groet Jan

Zoals Jan zegt ja, een beetje kleurloos. Hij ziet zelfs blauw rond de snavel Smile Het zorgt voor een lekker koude uitstraling. Toch had ik hier gekozen voor iets warmere tinten. Maar verder je kans mooi benut. Straks zullen de voedselvluchten wel weer beginnen. Maar nu, in deze tijd, is dit toch best wel een bijzonder beeld. Mooi!

Groeten, Vincent

Mooie vangst Marcel!
Die zou ik toch wel heel graag een keer zo mooi voor de lens willen hebben!
Die wat mindere saturatie houdt het beeld wel lekker rustig. Met al dat riet is dat dan wel weer prettig.

Groet,
Bert

» Last edited by Bert Ooms on Mon 12 Apr 2021, 18:54; edited 1 time in total

Prachtige foto Marcel. Op mijn scherm is hij wel net iets te blauw. Het schuifje kleurtemperatuur iets naar rechts zou de plaat goed doen.
Complimenten en groeten Peter

Een fraaie plaat. Je hebt hem er heel mooi scherp opgekregen. Ik vind het ook mooi om hem vrij in het riet te zien staan en niet in het water tussen het riet. Dat er wat weinig kleur in de foto zit is naar mijn mening ook precies de reden dat de Roerdomp op zo'n locatie gaat zitten. Ik ben er jaloers op. Meerdere keren zien vliegen maar nooit op de foto kunnen krijgen tot nu toe.
Met de opmerkingen over de iets te blauwe kleur kan ik wel eens zijn.

Groet,
Alwin K.

Koele kikker, die Roerdomp. Ik vind het blauw niet echt storend, en misschien daardoor komt het blauw van de snavel wel mooi uit - een mooie kleur grijsblauw. Groet, Hans

Ik probeer met de kleuren juist zoveel mogelijk te blijven bij de kleuren zoals die in mijn herinnering bestonden. Bij ondergaande zon, die al helemaal achter de wolken is verdwenen en met weinig licht (1250 mm (eq), iso 1600 en 1/80 F7.3 (eq)) hoofdzakelijk afkomstig van een ter plaatse wolkenloze hemel, dan past voor mij een hogere kleurtemperatuur niet.

Mooi Marcel, gaaf beeld van de Roerdomp! Kleuren zijn lekker koel en dat vind ik prima bij de foto passen. Qua compositie had ik graag rechts nog wat meer ruimte gezien.

Groeten, Thijs

Begrijpelijke redenering, Marcel. We hoeven ook niet te proberen om de variaties van de kleurtemperatuur van het daglicht allemaal ongedaan te maken via een neutrale kleurtemperatuur. Juist niet zelfs!

Groeten, Vincent

:
 
Page 1 of 1