Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Jammer dat de foto niet helemaal recht staat, maar verder een fijne plaat.

groet Ben

Ja jammer....ik vraag me zo langzamerhand af of de moderatoren het nu echt niet zien of dat ze er te onverschillig mee om gaan. De laatste tijd komt het regelmatig voor dat scheefstaande foto's in het VA belanden, wat ik persoonlijk erg jammer vind en niet in de laatste plaats voor de maker.

Gr(rrrrr). Harry

Mooie plaat, Johan. Hij staat inderdaad alleen wel duidelijk scheef. Wil je hem naar het TA hebben en vervangen door een ander? Stuur me dan even een berichtje.

Groeten, Vincent

Ik had m recht gezet aan de hand van een achterliggende rietkraag maar zal m nog s bekijken..

Ik vind ook deze Poelruiter er heel mooi op staan.
Ik merk dat ik toch ook veel aan te leren heb om te bepalen of de foto wel of niet recht staat. Ik heb bij het eerder bekijken van deze foto en het lezen van het commentaar ook bedacht dat ik hem ook zo ingediend zou hebben omdat zowel de groenstrook aan de voor- als achterzijde naar mijn mening recht staan. Kennelijk moet het water dus recht (horizontaal) staan. Iets om rekening mee te houden.

Groet,
Alwin K.

Ik heb m nog een keer kritisch bekeken en hij staat toch echt gewoon recht hoor
Als je de scherpte lijn volgt in t water staat ie recht
De schuin weg lopende oever aan de linkerkant geeft een vertekend beeld.

Ik heb ook nog even nauwkeurig gekeken. Ik denk wel dat Ben en Harry gelijk hebben dat hij niet 100% recht staat. Kijken naar de reflecties in het gladde wateroppervlak is de meest zuivere meetmethode. De reflectie van de vogel zelf is niet zichtbaar. Ik zoek dan een lange spriet, bijvoorbeeld die direct rechts van de straal modderwater bij de poten. Als ik vanaf het puntje van dat sprietje in paint of irfanview een lijntje recht naar beneden teken, kom ik rechts van de reflectie terecht. Dat betekent dat de foto nog een tikkie linksom gedraaid zou moeten worden. Het gaat om ongeveer 1 graad. Ik vind 1 graad meestal een beetje de grens tussen wat opvalt en wat niet. Deze foto had ik overigens niet gemodereerd, dus ik heb makkelijk praten. Maar bij Harry zit die grens op 0,1 graad Very Happy

Maar gave serie, Johan, van deze prachtsoort. Die op zondag 20:31 is geplaatst vind ik de mooiste denk ik.

Groeten, Vincent

@vincent
als je dat sprietje rechts als leidraad voor de scherpte gebruikt heb je gelijk maar de scherpte ligt er toch echt iets onder...
voorgrond loopt rechts iets op en de oever net iets tegengesteld dat geeft een vertekend
beeld.

Je bedoelt die nu in TA staat van zondag?
ja die moet ik nog even opnieuw bewerken weet niet wat daar mis mee gegaan is zie nu ook dat er een raar kleurtje overheen hangt.

groet johan

:
 
Page 1 of 1