Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi silhouet en prachtige bollen licht op de achtergrond.
GJ

Krachtig beeld ,net zo krachtig als de zon vandaag..
De gors in zijn typerende zanghouding ,opengesperde snavel met dat mooie knikje..
De bokeh geven een mooie schwung aan de achtergrond
Groet, Fons

» Last edited by Fons Hoiting on Mon 12 Apr 2021, 22:11; edited 1 time in total

Mooi bokeh effect hier. Opvallende vormen produceert jouw camera!

Groeten, Vincent

Mooi geworden vooral ook door de cirkels in het water.

groet Wil

Circles in my Mind.

Gaaf beeld met de reflecties in de achtergrond, foto kan misschien nog een tikkie meer verscherping hebben, hoewel dat aan het totaalbeeld weinig zal veranderen Wink

Groeten, Thijs

Wat prachtig met al die reflecties....en zo herkenbaar een uitbundig zingende rietgors....borst vooruit!!
Heel vaak vind ik het rommelig lijken zo'n vogel in het riet.
Maar door het tegenlicht Ún de vogel mooi in de driehoek van het riet is het helemaal niet druk....knap weer gedaan!!

groeten,
Annie

Dat heeft heel goed uitgepakt, de foto in tegenlicht.
Heel mooi met de lichtbolltjes in de achtergrond.

Heel apart zo. Mooi effect met de bokeh.

Groet,
Alwin K.

Een echt fotografisch grafische foto met abstracte rietlijnen en daarin een levendig vogeltje dat zich bijna uit het beeld twittert. Je moet wel op grote afstand met een verrekijker op je camera fotograferen lijkt me om die lichtcirkels verhoudingsgewijs zo groot te krijgen.? Het lijken twee lagen zo de platte (of vlakke silhouet) voorgrond met een sierlijke achtergrond die een diepere laag aan de foto geeft alsof er stiekem twee layerstoch zijn gebruikt. Creatief met licht. Gisterenmorgen zag ik bij het vogelmeer nabij Haarlem lente wilgenkatjes en verderop grafische oude boomtakken in het water steken voor een dergelijk silhouet; geen vogel die er mooi tussen wou komen. Behalve na een tijd meerkoeten, die ik er slechts ver en onscherp op kreeg. Hester

Mensen, bedankt!
@ Vindent: is voor mij ook altijd weer een verrassing wat het oplevert.
In dit geval was het water behoorlijk ver weg, en gebruikte ik de maximale zoom, wat bij deze camera heeeel veel is (normaal moet je onder die maximale zoom blijven, i.v.m. wollig worden beeld, maar zo met tegenlicht kan het wel).
@ Annie: ja, de zingende Rietgors vind ik ook heel herkenbaar, mooi liedje ook waarbij je goed kan timen op het uit volle borst moment.
@ Hester: Zoals ik in reactie op Vincent ook al aangeef, heb ik hier heel veel zoom gebruikt, en het zonspiegelende water is heel ver weg, en dit kwam tot mijn aangename verrassing uit de camera rollen. Je beschrijving van het vogelmeer klinkt aantrekkelijk.
Sieb

Ik wil wel eens zien wat anderen bij dat vogelmeer beter doen dan ik. Je moet wel 700mm+ hebben en statief. De vogelhut is te weinig op een oeverrandje gericht. Waar de kieviet en kwikstaart lopen. Of in moeras naar een wulp zoeken. Ik denk n.a.v. Birdpix dat elders in het land meer vogels zijn dan hier. Hester.

:
 
Page 1 of 1