Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik had de foto eerder ook in het TA gezien. Ik kon me wel vinden in de opmerking dat er wat scherpte ontbrak maar dan vooral in de kop. Ik vind dat de verscherping op de kop nu mooi is maar dat de verscherping er in de hals en de witte randen van de bevedering niet beter op geworden is. Zijn naar mijn smaak teveel versterkt nu. Voor mij onnatuurlijker dan het ervoor was en er normaal ook uitziet.
De plaatsing van de vogel in het beeld is wel een ding op BP.
De opmerking over het virtueel afgesneden zijn van de poten begreep ik ook niet. Kan natuurlijk ook aan mij liggen en dat ik iets mis in de intentie van die opmerking.

Groet,
Alwin K.

Helaas merk ik wel vaker, en niet alleen bij mijn eigen foto's, maar ook bij die van anderen, dat de moderators soms té kritisch een foto beoordelen en dat de foto's die in eerste instantie in het TA geplaatst worden, niet altijd tot betere bewerkingen leiden. Maar ik kan me voorstellen dat het nog best lastig is voor de moderators om tot een eensgezind besluit te komen en dat iedere moderator zijn of haar eigen mening heeft over een foto.

Niettemin moet ik er wel bijzeggen dat ik als amateur fotograaf wel veel leer van het commentaar van de moderators, waardoor ik kritisch naar mijn eigen foto's leer kijken en ze ook beter leer maken en bewerken.

Groetjes,
Pascal

Hoi Pascal, daar kan wat in zitten hoor. Een eerste verbetertip is vaak geen probleem, maar een tweede wordt niet altijd gewaardeerd door de gebruikers. Soms zien we dat een gebruiker de foto heeft aangepakt, maar dat het eindresultaat nog niet perfect is. Dan zijn we soms geneigd om een foto het voordeel van de twijfel te geven. Of we té streng zijn bij het modereren, daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn ook mensen die vinden dat de kwaliteit van de foto's in het VA nog wel een slagje hoger zou mogen. Dat blijft altijd schipperen. Aan de ene kant wil je kwaliteit nastreven, aan de andere kant is het beleid dat op Birdpix foto's van redelijke tot zeer hoge kwaliteit worden getoond. Het hoeft niet allemaal top te zijn.

Ik moet zeggen dat ik jouw omgang met de commentaren in het TA erg kan waarderen. Je staat duidelijk open voor feedback en bent niet snel op je teentjes getrapt. Dat laatste is natuurlijk nooit onze bedoeling. Mijn ervaring is dat je ook veel op kan steken van het reageren op foto's van anderen. Het is geen verplichting, maar wel leuk voor de andere gebruikers en nuttig voor jezelf. Wie weet tot ziens ergens rond de Zevenhuizerplas of iets dergelijks. Volgens mij heb ik je er al wel eens zien lopen, maar ben er nooit zeker van geweest.

Groeten, Vincent

Pascal en Vincent,

Ik kan jullie beider commentaar alleen maar volledig onderschrijven. Wat mijzelf betreft kan ik niet genoeg commentaar krijgen. Alleen dan kun je er inderdaad wat van opsteken en mee doen. Ik ken na meer dan 15 jaar de site bekeken te hebben, alvorens zelf te zijn gaan plaatsen, de hoge eisen die de moderators en beheerders stellen aan de foto's. Daar is niks mis mee.
Aan de commentaren van de moderators en hun foto's is wel te zien dat zij weten waar ze over praten en veel van de technieken van het bewerken afweten. Ik steek daar veel van op. Tevens is het zo dat we allemaal altijd wel een eigen mening of smaak hebben en dat zal ook onder de moderators zo zijn. We moeten blij zijn dat er mensen zijn die dat op zich willen nemen want het is niet altijd dankbaar werk denk ik.
Ik probeer zelf veel commentaren te geven bij andere foto's waarbij ik dan ook wel eens vragen stel over dingen waar ik tegenaan loop in de hoop op antwoord.
We blijven lekker doorgaan toch?

Groet,
Alwin K.

Helemaal met je eens, Alwin!

Groeten, Vincent

:
 
Page 1 of 1