Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Deze foto is niet geplaatst om de volgende reden(en):
Zie dit topic voor meer informatie

- 400 Wij vinden dat de vogel te klein in beeld is

Ik begrijp het wel, maar snap het niet...
Groet, Fons

Zeg, kan deze foto niet in het VA geplaatst worden? Dan kan ik hem tenminste nomineren!
grtz, josephine

In mijn ogen moet de omgeving zo groot, vanwege de structuur, de lijnen, en dus de vogel zo klein. Desalniettemin valt mij de vogel op de thumbnail al meteen op, en evenzo op de foto; hij trekt daar zijn eigen lijntje en levert zo zijn bijdrage aan het kunstwerkje van de natuur. Meer vogel /minder omgeving doet onrecht aan het geheel, geen vogel geeft een andere lading aan het beeld (nu krijg ik de gedachte dat al talloze eenden aan deze vooraf zijn gegaan, hun sporen hebben achtergelaten, deze ene zet mij op dat fantasiespoor en doet mij die wind vergeten, die ene vogel doet iets met mijn kijken en denken over dat beeld, en dan is het wat mij betreft ook een geslaagde vogelfoto).
Groet,
sieb

Ik onderschrijf helemaal de input van Sieb. Als dit gewoon een rits-rats "registratieplaatje" was, dan kan ik meegaan in de afwijzingsreden, maar in dit geval moet er toch echt met andere (ruimere) maten gemeten worden. Hier moet het kunstzinnige de boventoon voeren. Het is een gave om dit in de natuur waar te nemen, de fotografische mogelijkheden te zien en het vervolgens geheel in een eigen stijl te interpreteren en uit te voeren. Fons is één van de weinigen hier die dat talent hebben. Ik vind het een topplaat! Mag hij door naar een groter podium, het VA?

Gr. Harry

Ik, snap de reden van afwijzing voor het VA. Maar ik snap Fons en Josephine ook.

Ik vind het wel een creatieve foto. Zou hij niet naar de 'Digitale fotocreaties' kunnen? Of moet je daarvoor meer aan een foto 'knutselen'?

Groet, Erna

Prachtige foto. Zeker een nominatie waard. Misschien eens tijd om de strenge eisen te herzien?

Groet, Nicole

Ik vind dit een superplaat....wat een creativiteit om dit te zien en zo vast te leggen.
Anderen voor mij hebben het al heel goed verwoord.
Ik vind juist dat die kleine eend het beeld versterkt....juist doordát hij zo klein is!

Groeten,
Annie

Mooier dan Sieb kan ik het niet verwoorden, ik vind het ook prachtig dit!
gr
G

Dit is ook fotografie, en zeker natuurfotografie. Hoe de contemplatie daarvan effect heeft op de kunstenaar en in zwart-wit vastgelegd en ook uitgedrukt. Het tijdelijk album is altijd zeer de moeite waard om ook te bekijken.
Er is wel een rubriek met creatieve assemblages of zo? Maar hier kan ook een rubriek voor zijn. Hoewel juist in het VerzamelAlbum is afwisseling inspirerend. Hester.

Een prachtige foto van een topfotograaf!!!
Groet Douwe

Bedankt iedereen voor de feedback , pleidooien ,complimenten , mooie woorden( beter dan dat ik zelf zou kunnen)..etc ,etc
Kan dit zeer waarderen!
Hartelijke groet!
Fons

Op basis van de feedback in het TA hebben we deze foto opnieuw tegen het licht gehouden en besloten dat hij wel een plaatsing in het VA waard is.

Dank jullie wel moderators
Top!
Groet, Fons

Juist door de plaatsing in het tijdelijk album heb je misschien nog wel meer lovende commentaren gekregen... ik weet niet of dat zo is natuurlijk. Maar het maakt het extra leuk. Hester

Toch hier.
Terecht vind ik.

Erik

Fijn. Pluim voor de moderatoren.

Gr. Harry

Wat gaaf dat deze uiteindelijk toch hier terecht gekomen is! Top.

Groet, Erna

Vind deze ook bijzonder mooi!
Groet Anke

Mooi dat hij nu niet in het niets verdwijnt (de foto).
Groet,
sieb

Een mooie foto Fons! Het beeld sprak me bij het beoordelen al aan, door de grimmige scheiding tussen donker en licht. De vogel is wat klein, maar dat vind ik nog wel kunnen. Wat ik hier jammer vind is dat de kop niet loskomt van het donkere deel waardoor het silhouet iets wegvalt. Dat in combinatie met de de klein afgebeelde vogel deed ons twijfelen of het een vogelfoto was. In eerste instantie dus als te klein beoordeeld, maar ik kan me er helemaal in vinden om hem nu hier te zien!

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1